24 Eylül 2024 Salı

'Türk devleti Zap'ta başarısız olmaya devam ediyor'

Rojavalı komünistler işgalci Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Kürt özgürlük savaşçıları işgale ve faşizme karşı direnmeye devam ediyor" denildi.

Devrimci Komünist Hareket(TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar(JKŞ) sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını kınamak için eylem yaptı.

Kobanê Şehit Egîd Meydanında gerçekleşen eylemde TKŞ adına konuşma yapan Bihar Mistefa, Türk devletinin Kürdistan özgürlük mücadelesi gerillalarına yönelik saldırılarının aralıksız devam ettiğini hatırlattı. Gerillaların Kürdistan'ın özgürlüğü için direnişi sürdürdüğünü vurguladı.

Bihar Mistefa, "Lozan Antlaşmasını yıkmanın yolu Rojava devriminin yaşatılmasından geçiyor. Bu yüzden faşist Türk devleti Rojava'ya saldırmaya devam ediyor. Bu yüzden Türk devleti SİHA'larla, karadan saldırılarla, ajanları
ve özel savaş politikasıyla Rojava devrimini ve Kürt halkını yok etmek istiyor" dedi.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını arttırarak sürdürdüğünü kaydeden Bihar Mistefa, "Gerillalara kimyasal silahlarla saldırıyor. Her gün tüm dünyanın gözü önünde insanlığa karşı suçlar işliyor. Uluslararası devletler bu insanlık suçu karşısında sessiz kaldılar. Bu da demek oluyor ki onlar da bu suça ortak oldular" ifadelerini kullandı.

KDP'nin Türk devletiyle işbirliğini hatırlatan Bihar Mistefa şunları vurguladı: "Kürt özgürlük savaşçıları işgale ve faşizme karşı direnmeye devam ediyor. Zap Savaşının başlangıcından bugüne kadar Türk devleti hep başarısız olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Faşist Türk devleti Kürt halkını yok etmek istiyor ama Kürtler eski Kürtler değildir" dedi.

"Özgür ve bağımsız bir Kürdistan'ı hep birlikte inşa edeceğiz" diyen Bihar Mistefa, "Zap'a yönelik saldırılara karşı tüm ezilen halklarımızı, işçi ve emekçileri ayağa kalkmaya çağırıyoruz" vurgusu yaptı.

Eylem "Yaşasın gerilla direnişi" sloganıyla sona erdi.