24 Eylül 2024 Salı

15 yaşındaki Suriyeli çocuk ırkçı saldırıda katledildi

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bir parkta oynayan 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara, ırkçı saldırganlar tarafından vurularak katledildi.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Eylül'de 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara, bir parkta oynarken maskeli iki kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Aynı parkta Suriyeli göçmenlerin sık sık ırkçı saldırılara uğradığı ortaya çıktı.

Parkta 12 el ateş edilerek hedef alınan çocuk ağır yaralı kaldırıldığı hastanede vefat etti. Abdullatif Davvara'nın cenazesi Kilis'te defnedildi.

Karar'dan Sema Kızılarslan'ın haberine göre, Davvara saldırıya uğradığı sırada yanında olan arkadaşlarının ifadeleri ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, iki saldırganın da siyah giyindiği ve maske taktığı tespit edildi.

Annesi ve kardeşleri 6 Şubat depremlerinde öldüğü için amcasıyla birlikte Gaziosmanpaşa'da yaşayan çocuğun bir tekstil fabrikasında çalıştığı öğrenildi.

Abdullatif Davvara'nın katledildiği parkta iki aydır sıkça ırkçı saldırılar olduğu ve özellikle Suriyeli çocukların parktan kovulduğu kaydedildi. Amca Mustafa Davvara, "Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.