24 Eylül 2024 Salı

ESP: Filistin ve Lübnan halklarının yanındayız

Siyonist İsrail'in bölgede giderek derinleşen katliam saldırılarına karşı Lübnan ve Filistin halklarının yanında olduğunu belirten ESP MYK, "Türkiyeli işçi ve emekçiler, ezilen halklarımız ve tüm devrimci, demokrat kamuoyuna, işgal devletine, yerli ve yabancı işbirlikçilerine karşı mücadeleyi büyütme ve ortaklaştırma çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), siyonist İsrail devletinin Lübnan'a dönük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Filistin direnişinin Aksa Tufanı hamlesi ve siyonist işgal devletinin Filistin'e dönük soykırım saldırıları 1. yılını doldururken, katil İsrail savaşı bölgeye yaymanın peşinde. Gazze'de 42 bini aşkın insan katledildi, okullar, hastaneler, mülteci kampları yerle bir edildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail ordusunun baskın, gözaltı ve tutuklama terörü, siyonist yerleşimcilerin saldırıları giderek yoğunlaştı. Filistinli tutsaklar ve direniş liderleri işgal hapishanelerinde ağır işkence ve tecrit altında.

'SESSİZLİĞE ORTAK OLAN HERKESİN ELİNDE KAN VAR'
"Tüm bu tabloya rağmen kurtuluş için kanının son damlasına kadar savaşan Filistin halkının ve direniş örgütlerinin kaya gibi iradesine çarpan İsrail, Gazze'deki sıkışmışlığını, Filistin halkıyla omuz omuza duran Lübnan halkına saldırarak dağıtmaya çalışıyor. Siyonist işgal, Lübnan Hizbullahı ve halkın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak, Beyrut'a düzenlediği hava saldırıları ve son olarak Lübnan'ın güneyindeki yerleşim bölgelerine dönük aralıksız bombardımanıyla, sadece 1 hafta içinde Lübnan'da 500'ü aşkın insanı katletti.

"İsrail, hepimizin gözleri önünde bu katliamı gerçekleştirirken cüretini, ABD başta olmak üzere emperyalist ülkelerin mutlak siyasal ve askeri desteği, gerici Arap devletleri ve dünya kamuoyunun sessizliğinden alıyor. Bu sessizliğe ortak olan herkesin elinde Lübnan ve Filistin halklarının kanı var.

'İŞGAL DEVLETİ VE İŞBİRLİKÇİLERİNE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'
"Emperyalizmin en ileri karakolu olarak işlev gören siyonist terör devleti Ortadoğu topraklarından defedilmediği sürece, kimsenin gözüne girecek rahat bir uyku yoktur. Siyonist işgalden kurtulmanın yolu, hamasi söylemlerden değil, direnişin sesini büyütmek ve somut yaptırımlarla ilişkileri kesmekten geçmektedir. Her enternasyonalist sosyalistin bölge halklarına borcunun gereği, bunun için verilecek mücadelede seferber olmaktır.

"Tarihsel sorumluluğumuzun farkında, Filistin ve Lübnan halklarının bu katliamcı, siyonist terör devletine karşı kurtuluş mücadelesinin yanındayız. Türkiyeli işçi ve emekçiler, ezilen halklarımız ve tüm devrimci, demokrat kamuoyuna, işgal devletine, yerli ve yabancı işbirlikçilerine karşı mücadeleyi büyütme ve ortaklaştırma çağrısı yapıyoruz."