24 Eylül 2024 Salı

Tüm Bel-Sen: Aliağa Belediyesi'ndeki hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemiz sürecek

Aliağa Belediyesi'nde uygulanan mobbing ve sürgünlere karşı açıklama yapan Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube, hukuksuz uygulamalara karşı mücadelece çağrısında bulundu.

Tüm-Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Aliağa Belediyesi'nde uygulanan mobbing, sürgün uygulamalarına karşı Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Aliağa Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyeleri, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın üyelerine yönelik emekliliğe zorlama, sürgün etme, görev değişikliği gibi uygulamalarına karşı hak arama mücadelelerinin süreceğini dile getirdi.

Açıklamadan önce konuşan Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen, "Aliağa Belediye Başkanı'nın tavrı bugün ülkeyi yöneten tek adam iktidarının tavrıyla aynıdır. Bu süreçte hukuka rağmen, kazanmış olduğumuz davalara rağmen belediye başkanı kararları uygulamıyor. Bizler genel merkez olarak da süreci takip etmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

'ALİAĞA HALKI DA SESSİZ KALMASIN'
Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Fatma Kılıç ise, "Belediye Başkanı Serkan Acar, 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve başladıktan sonra mobbing ile emekliliğe zorlama, emekli olmak istemeyenlere ‘başka kuruma gidin' baskısı, seçim sonrası müdür, başkan yardımcısı gibi kadrolarda çalışan üyelerimizi başka illerde görevlendirmeyle haksız ve hukuka aykırı biçimde davranmıştır" diye konuştu.

Bir üyelerinin son iki yılda 5 kez görev yeri değiştirildiğine ve sürgüne zorlandığını söyleyen Kılıç, hukuki olarak mücadele verildiğini ve açılan davalarda üyelerinin görev yerine iadesi sağlandığını belirtti.

Serkan Acar'ın yasa ve hukuk tanımadığına ve iş barışını bozduğuna değinen Kılıç, "Belediye Başkanının 'ben istediğimi işten çıkarırım, bunun için yetkiyi halktan aldım' anlayışını ve pervasız davranışlarını kınıyoruz. Aliağa halkını da bu davranış biçimine karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Kamu çalışanları yalnız değildir" dedi.