24 Eylül 2024 Salı

TTB davasında toplam 20 yıl ceza

TTB'nin Efrin işgaline karşı yaptığı "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamasına yönelik açılan davada, TTB'nin 11 Merkez Konsey üyesine 20 yıl hapis cezası verildi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi 11 üyesi hakkında, Efrin operasyonu sırasına yaptığı "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklaması nedeniyle açılan davada toplam 20 yıl hapis cezası verildi. 
 
Mahkeme 10 kişiye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Hande Arpat'a ise toplam 3 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.
 
TTB, davanın ardından basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamada konuşan TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, "Hem hukuksal anlamda hem de hekimlik değerleri açısından bu mücadelemiz devam edecek. Biz en zor koşulları göze alarak bugüne geldik. İnsanlığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz" dedi.
 
Ardından söz alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, uluslararası evrensel tıp etiğinin gereğini yaptıklarını ifade ederek, ortada bir suçun olmadığını söyledi. Adıyaman, "Tamamen işimiz olan yaşamı savunduğumuzu söyledik. Fakat bugün tüm arkadaşlarımız 20'şer ay hapis cezası aldı. Bunu kabul etmiyoruz.  Mücadele etmeye devam edeceğiz. TTB olarak 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' demeye devam edeceğiz. Mücadelemiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.