25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: Türk devletinin tarihi soykırımlar tarihidir

Ermeni Soykırımı'nın 106. yılına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Tekçi burjuva Türk devleti soykırımı inkâr ederek Ermeni ve Hıristiyan düşmanı bir karakter inşa etti. Bu zihniyet günümüzde Karabağ'a yönelik saldırılarda Türk devleti yine soykırım fermanları vermekten çekinmedi. Faşist sömürgeci burjuva Türk devletinin tarihi soykırımlar tarihidir" denildi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Ermeni Soykırımı'nın 106. yılına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, İttihat ve Terakkiciler Osmanlı devletini tekçi kapitalist bir restorasyonla ayakta tutabilmek ve halklar üzerinde sürdürülen sömürü düzenini devam ettirebilmek için 24 Nisan 1915'te Ermeni halkı üzerinde soykırım saldırıları başlattığı belirtildi.

2 MİLYONA YAKIN İNSAN KATLEDİLDİ
Açıklamada, "Bu saldırılar sadece Ermeni halkı ile sınırlı kalmayıp hızlıca tekçi zihniyetin tezahürü olarak dinci bir boyut da kazanarak Süryani-Aşuri halkını da hedef almaya başladı. Toplu katliam, tehcir ve ölüm yürüyüşü şeklinde 1917 yılına kadar devam eden soykırım saldırılarında kesin sayı netleştirilemese de 2 milyona yakın insan katledildi. Birçok insan Suriye çöllerinde ölüme terkedildi" diye kaydedildi.

TÜRK DEVLETİNİN TARİHİ SOYKIRIMLAR TARİHİDİR
Böylesi kanlı bir tarih üzerine inşa edilen Türk devletinin, İttihat ve Terakkicilerin tarihini yargılayıp mahkûm etmek bir yana dursun aynı zihniyetin devamcısı olduğu vurgulanan açıklamada, "Tekçi felsefe ile kurulan burjuva Türk devleti soykırımı inkâr ederek Ermeni ve Hıristiyan düşmanı bir karakter inşa etti. Bu zihniyet Ermeni Soykırımını Rum, Alevi ve Kürt halkımıza da yaşatmaktan geri durmadı. Günümüzde Karabağ'a yönelik saldırılarda Türk devleti yine soykırım fermanları vermekten çekinmedi. Faşist sömürgeci burjuva Türk devletinin tarihi soykırımlar tarihidir" denildi.

Devrimci Komünist Hareket, "Ermeni ve Süryani-Aşuri halkımız yüzyıl önce sürüldükleri Suriye'de ısrarla tarihine sahip çıkmış ve soykırıma karşı burada da direnmiştir. Bu direniş halkçı özgürlükçü demokratik Rojava Devrimi ile zafere ulaşmıştır. Bu gün Rojava'da Ermeni ve Süryani-Aşuri halkımız başta olmak üzere bütün halklar kendi ulusal kimlikleri ve inançlarıyla özgür ve bir arada yaşamaktadırlar. Yeni Osmanlı hayalleri kuran faşist sömürgeci Türk devleti devrimimize yönelik saldırıları ile halkların kazanımlarını gasp etmeye, soykırım saldırılarını devam ettirmeye çalışmaktadır. Rojava halkları olarak bu saldırıları birlikte özgür yaşamaktan aldığımız güçle yenilgiye uğratacak, halklara yaşatılan acıların hesabını işgalci Türk Devleti ve çetelerini topraklarımızdan kovarak soracağız" diye vurgulandı.