24 Eylül 2024 Salı

TKŞ 1 Mayıs'ta alanlara çıkarak Rojava devrimini sahiplenme çağrısı yaptı

1 Mayıs'a ilişkin açıklama yapan TKŞ, 1 Mayıs'ta alanlara çıkarak Rojava devrimini sahiplenme çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın Rojava devrimi" başlıklı açıklamada, Rojava devriminin, emperyalist devletler ve Ortadoğu'yu halklar için cehenneme çeviren gerici bölge devletlerine rağmen başarıya ulaşmış işçi sınıfı ve dünya ezilenlerinin önemli bir mevzisi olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, "Rojava Devrimi, dünya halklarının sokaklarda mücadelesini yürüttüğü 'iş, aş, özgürlük' taleplerini yasalarla ve toplumsal düzenlemelerle güvence altına almıştır. Sömürgeci BAAS sistemini yıkmış onun yerine toplumcu, özgürlükçü, cins özgürlükçü ve ekolojik bir sistem inşa etmiştir. Rojava devriminde halklar, kadınlar, işçiler ve gençler politik özgürlüklerini elde etmiştir" denildi.

Türk Devletinin yeni Osmanlı'yı inşa etme hayaliyle bölge halklarına yönelik saldırılarını arttırdığı kaydedilen açıklamada, Sömürgeci Türk Devleti Libya, Suriye, Irak, Karabağ, Rojava ve Başurê Kurdistan'da halklara saldırmaktadır. Faşist sömürgeci Türk devletine karşı mücadele etmek bölge halklarını korumaktır. Enternasyonal bir mücadele ile inşa edilmiş olan Rojava devrimi hala faşist Türk devletine karşı direnmektedir. Medya Savunma Alanlarına yönelik sürdürülen saldırılar Rojava devrimine karşı da yürütülmektedir. Özgürlükçü sistemimizin savunması Zap, Avaşîn, Metîna'da yapılmaktadır" diye belirtildi.

İşgalcilere ve Rojava devriminin düşmanlarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını savunmanın 1 Mayıs'ın sahiplenilmesi olduğu kaydedilen TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bundan dolayı bütün halklarımız; dünya demokrat, antifaşist, sosyalist ve feministleri 1 Mayıs'ta özgürlükçü Rojava devrimini savunmak için alanlara çıkmalıdır ve gerilla alanlarındaki direnişe destek vermelidir. Dünya halklarına çağrımız bu saldırılar karşısında Rojava halklarının, işçilerinin, gençlerinin ve kadınların yanında durmaları ve faşist sömürgeci Türk Devleti'ne karşı bizimle birlikte saf tutmalarıdır. 1 Mayıs Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye ve dünya işçi, kadın ve gençlerine kutlu olsun diyoruz."