24 Eylül 2024 Salı

TGS: Güvenceli çalışma ve basın özgürlüğü için yaşasın 1 Mayıs

TGS, gazetecilerin kalemi üzerindeki baskıların son bulduğu, hapishanelerdeki gazetecilerin özgürlüğe kavuşacağı ve özgürce haber yapılan günlerin yakın olması dileğiyle, tüm basın çalışanlarının 1 Mayısı'nı kutladı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin ve tüm medya çalışanlarının 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününü kutlu olsun. TGS, tüm dünyada farklı dil, renk ve kimliklerden emekçilerin bayramı 1 Mayıs'ta gazetecilerin de taleplerini haykıracaklarını dile getirdi.

Bu yılda 1 Mayıs'a pandemi koşullarında girildiğini belirten TGS, "Medya üzerindeki baskıların devam ettiği, 43 meslektaşımızın cezaevlerinde tutulduğu, sendikasız ve güvencesiz çalışmanın dayatıldığı bir dönemde 1 Mayıs'ı karşılıyoruz. Medya sektöründe işsizlik oranının yüzde 40'a dayandığı, sendikalaşma oranının yaklaşık yüzde 8 olduğu ülkemizde; ücret ve çalışma koşullarında adaletin sağlandığı, sendikal haklara saygı duyulan bir medya ortamı en acil talebimiz. Bu talebi gerçekleştirecek olan ise biz gazetecileriz" dedi. 

TGS, "Kalemimizin üzerindeki baskıların son bulduğu, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın özgürlüğüne kavuştuğu, özgürce haber yapabildiğimiz günlerin yakın olması diliyor ve tüm medya çalışanlarını TGS çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Yaşasın 1 Mayıs" ifadelerini kullandı.