22 Eylül 2024 Pazar

Temelli: Yanyana gelelim, demokrasi mücadelesini yükseltelim

Hatay'da basın ve demokratik örgüt temsilcileri ile bir araya gelen Temelli, "Herkes kendi itirazıyla gelsin. Yan yana gelelim, bu seçim sürecinde demokrasi mücadelesini yükseltelim ve seçimlerde elde edeceğimiz ortak başarımız ile bu AKP-MHP ittifakını, Cumhur İttifakını, faşist ittifakı geriletelim" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Hatay’daki ziyaretleri kapsamında basın ve sivil toplum kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 
 
Temelli, burada yaptığı konuşmada, İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi'nin Demirtaş ve Önder için verdiği kararlara tepki gösterdi.
 
Temelli, "Bu yargılama sürecinin başlı başına kendisi bile bu ülkenin nasıl bir adaletsizlik içinde olduğunu gösteriyor. Yargılamanın kendisi, bütün hukuk anlayışını yok saydı, mevcut yasaları ihlal etti. Bir mahkeme suç işledi. Dün de mahkemenin kararı onandı. Arkadaşlarımızın cezası kesinleşti" dedi.
 
"Demirtaş kararı ceza değil intikamdır" diyen Temelli, AİHM kararının tanınmamasının da "hukukun katli" anlamına geldiğini vurguladı.
 
Temelli şunları söyledi: "Bu siyasi karara ve siyasi saldırıya karşı siyaseten mücadele edeceğiz, aksi halde bu anlayış durmayacak. Bu ülkede bütün meşru hakları yutmaya devam edecek. Kendi iktidarını güçlendirmek için savaştan ve yolsuzluktan beslenmeye ve bütün hakları gasp etmeye devam edecek."
 
Yerel seçimlere dikkat çeken Temelli, "Bu adaletsizliğe karşı, bu toprakların çoğulculuğunu siyasete taşımalı. Tüm farklılıklarımızla mücadelemizi büyütmeliyiz. Yerel seçimler önemli bir fırsat, aksi halde işimizden, aşımızdan, yaşamımızdan olacağız; haklarımızın hepsi gasp edilecek" dedi.
 
HDP olarak herkesi topyekün mücadeleye çağırdıklarını belirten Temelli, "Herkes kendi itirazıyla gelsin. Yan yana gelelim, bu seçim sürecinde demokrasi mücadelesini yükseltelim ve seçimlerde elde edeceğimiz ortak başarımız ile bu AKP-MHP ittifakını, Cumhur İttifakını, faşist ittifakı geriletelim. Yerellerde sağlayacağımız bu başarı, aslında Türkiye’nin yeni bir kulvara girmesine neden olacaktır" diye konuştu.