22 Eylül 2024 Pazar

Temelli: Eğer Güven'i yalnız bırakırsak adaletsizlik herkesi bulur

İskenderun'da gazeteciler ile bir araya gelen Temelli, "Eğer Leyla Güven?i yalnız bırakırsak bu adaletsizliğe karşı çıkmazsak bu adaletsizlik gelir herkesi bulur, herkesi bu dipsiz kuyunun içine iter" diye konuştu.
HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli, Çukurova programını sürdürüyor. 
 
Milletvekilleri Kemal Peköz, Meral Danış Beştaş ve Tülay Hatimoğulları'nın eşlik ettiği Temelli, Hatay’ın İskenderun ilçesinde basın emekçileri ile bir araya geldi. 
 
İstinaf mahkemesinin dünkü kararını değerlendiren Temelli, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Çünkü bu kararı bu kadar alelacele aldıran mesele Cumhurbaşkanı'nın açık talimatıdır. Bilindiği gibi, AİHM Selahattin Demirtaş hakkında çok net bir karar vermiştir. Tutukluluk halinin derhal sona ermesi yönünde karar vermiştir. Karar o denli kapsayıcıdır ki, siyaset yapma hakkının gasp edildiği yönünde bir karardır ve emsal niteliğindedir" dedi.
 
Yargının Erdoğan'ın talimatını yerine getirdiğini belirten Temelli, şunları söyledi: "Türkiye bu denli hukuk garabetinin yaşandığı bir ülkeye dönüşmüştür. Bu, bu ülkenin ayıbı ve utancıdır. Bundan hep birlikte kurtulmamız lazım, bunun için bu adalet ve demokrasi mücadelesine güç katmamız lazım. Sesimizi çıkarmamız lazım. Faşizmin mahkemelerine karşı hep birlikte adalet mücadelesini açığa çıkarmamız ve bu mücadelenin yanında yer almamız lazım. Adaletsizlik her yerde."
 
Leyla Güven'in açlık grevinin 28. gününde olduğunu hatırlatan Temelli, "Leyla Güven son 3 yıl, 3,5 yılda yaşadığımız adaletsizliğe dikkat çekmektedir. Bu adaletsizliğin temelindeki tecrit politikasına dikkat çekmektedir" dedi.
 
Güven ile dayanışmanın büyütülmesi gerektiğine dikkat çeken Temelli, "Eğer Leyla Güven’i yalnız bırakırsak bu adaletsizliğe karşı çıkmazsak bu adaletsizlik gelir herkesi bulur, herkesi bu dipsiz kuyunun içine iter" diye konuştu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlere ilişkin de şunları söyledi: "Nerede kayyum varsa onları süpürüp atacağız. Mahallemizi kentimizi bu zihniyetten kurtulacağız. Sadece bununla kalmayacağız, sadece kayyumlardan kurtulmayacağız, Türkiye’nin her yerinde bu zihniyetten bu savaştan ve yolsuzluktan beslenen anlayıştan kurtulacağız. Türkiye’nin her yerinde güç birliği yapmak yan yana gelmek gerekiyorsa, demokrasi cephesini büyütmek için ne yapmak gerekiyorsa gereğini yerine getireceğiz. Bu ülkeyi bu adaletsizlikten bu demokrasi körlüğünden hep birlikte kurtaracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."