24 Eylül 2024 Salı

'Tecrit kırılana kadar sokaklarda olacağız'

Açlık grevleri ve ölüm orucu eylemine dikkat çekmek amacıyla yapmak istedikleri açıklamalara dönük polis saldırısına tepki gösteren tutsak anneleri, "Çocuklarımız ölüyor. Tecrit kırılana kadar 24 saat sokaklarda olacağız" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan açlık grevleri ve ölüm orucu eylemine dikkat çekmek amacıyla "seferberlik" çağrısı yapan tutsak annelerinin eylemleri sürüyor. 
 
Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Diyarbakır Şubesi önünde bir araya gelen tutsak anneleri, açlık grevindeki yakınları ve ölüm orucu eylemine dikkat çekmek, dün Bağlar ilçesinde yapmak istedikleri eyleme dönük polis müdahalesine tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlattı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayla Akat Ata, annelerin eylemine destek verdi.
 
'ÇARE BULMADAN SOKAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ'
 
Dün Koşuyolu Parkı’nda bir polis tarafından darp edilen tutuklu annelerinden Ayten Gül, çocuklarının taleplerinin karşılanması için eylemde olduklarını belirterek, "Çocuklarımız ölüyor. Bizi darp ettiler, yerlerde sürüklediler. Bize çare bulsunlar. Çare bulunmadan sokakları terk etmeyeceğiz. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyoruz" dedi.
 
Tutsak annelerinden Garip Pehlivan da eylemlerine annelerden destek isteyerek, "Çocuklarımız ölüm orucunda. Çocuklarımız Kürt halkı için, Türkiye halkları için bedenini ölüme yatırdı. Hükümet de Adalet Bakanı da kulağını açsın; bunu kabul etmeyeceğiz. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar, tecrit kırılana kadar 24 saat sokaklarda olacağız" diye konuştu.