19 Eylül 2024 Perşembe

Taşdemir: Saldırılar AKP'nin güçsüzlüğünün göstergesidir

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, partisine yönelik saldırılara ilişkin "Kayyum atadık bu irade kırılmadı, gözaltı yaptık, tutukladık olmadı" diyen bir çaresizliğin göstergesi olduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
HDP'ye yönelik siyasi soykırım saldırılarına değinen Taşdemir, "Demokratik siyasete onun bileşenlerine ve kadın kurumlarımıza yönelik 7 Haziran’dan beri sistematik bir saldırı var. Adına çöktürme planı dedikleri bu konsept ile demokrasiyi ortadan kaldırmak ve faşizmi kurumsallaştırmaktır amaçları" diyerek bundan önceki saldırılara boyun eğmedikleri gibi buna da eğmeyeceklerini ifade etti.
 
2009'DAN BU YANA SALDIRILAR AYNI
 
Demokratik siyasete yönelik gözaltı baskı ve tutuklama furyasını 2009 KCK saldırılarında da yaşandığını ve bugün ki gözaltıların bu konseptin bir parçası olduğunu Taşdemir, "O operasyonları gerçekleştirenler bugün terör örgütü yöneticisi olarak cezaevindeler. Demokrasiyi ortadan kaldıranlar hukuku ayak altına alanlar bir gün en fazla demokrasi ve hukuka ihtiyaç duyar hale gelir. Yarın da bugünkü operasyonları yürütenler ihtiyaç duyacak" dedi.
 
"AKP yargısı FETÖ’cülerin hukukunu miras almış durumdadır. Söz konusu Kürtler, kadınlar sosyalistler olunca bu mirastan hiç vazgeçmediklerini görüyoruz. Gözaltına alınanlar DTK divan üyeleri, partimizin il-ilçe yöneticileri, kadın meclisi üyeleri, DİK üyeleri. Özellikle yoğun bir kadın gözaltısıyla karşı karşıyayız. 67 TJA aktivisti şu an gözaltında. Bu daha önce yapılan operasyonların bir devamı ve kötü bir kopyası. 6 günde 300’e yakın arkadaşımız gözaltına alındı. Sadece 9 Ekim akşamı 158 arkadaşımız, gazeteci, akademisyen, siyasetçi gözaltına alındı" diyen Taşdemir, tutuklu milletvekili Leyla Güven’in evinin kapısı kırılarak arama adı altında evin talan edildiğini söyledi.
 
SALDIRILAR GÜÇSÜZLÜĞÜN GÖSTERGESİ
 
"Her gün halkın iradesini diline pelesenk edenler Kürt halkına ve kadın iradesine yönelik yaptığı muamele budur. Kapı kırmak, irade kırmaktır. Hazro Belediye Eşbaşkanımız Güler Özsavcı’nın evi basılıyor postallarla boynuna basılıyor ve şiddet uygulanıyor. Hazro Belediye Eşbaşkanı Güler Özsavcı halkın iradesi ile seçilmiştir. Amed İl Örgütü saymanımızın 8 yaşındaki yeğenin kafasına silah dayandı" diyen Taşdemir, AKP'nin kadınlar ve çocuklar üzerinde güç gösterisi yaparak korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığını ancak geri adım atmayacaklarını ifade etti.
 
Taşdemir, DTK Daimi Meclis üyesi Hilmi Aydoğdu'nun gözaltında kalp krizi geçirdiğini ve yoğun bakımda olduğunu belirtti.
 
KADIN DÜŞMANLIĞININ GELDİĞİ NOKTA
 
"Ülkeyi yönetilemeyecek pozisyona getiren ve kriz yaratan AKP, halkımıza kadınlara saldırarak başarısızlığını manipüle etmeye çalışıyor. 24 Haziran seçiminin rövanşı alınmaya çalışılıyor ve yerel seçimlerin startı bu operasyonlarla veriliyor. Bir başarı öyküsü gibi gösterdikleri bu operasyon kendi başarısızlıklarının göstergesidir. "Kayyum atadık bu irade kırılmadı, gözaltı yaptık, tutukladık olmadı" diyen bir çaresizliğin göstergesidir bu operasyonlar" diyen Taşdemir, saldırıların aynı zamanda AKP'nin kadın düşmanı politikalarının sonucu olduğunu söyledi.
 
Gözaltına alınanların birçoğunun TJA aktivisti olduğunu vurgulayan Taşdemir, "Kadın iradesine, kadınların demokratik geleceğine ve yaşam projesine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etmek isteriz. Nasıl ki 90’lardaki saldırılara, 2009’da adına KCK operasyonları dedikleri yalan operasyonlarına halkımız direndiyse bugün de direneceğiz" dedi.