24 Eylül 2024 Salı

Taşdemir: AKP'li Ağrı Belediyesi Genel-İş üyelerini tehdit ediyor

HDP Ağrı milletvekili Taşdemir, Ağrı Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üye işçilere sendika değiştirmeleri yönünde baskı ve tehditleri Meclis gündemine taşıdı.

HDP Ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üye işçilere sendika değiştirmeleri yönünde baskı ve tehditleri Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e sordu.

İşçilerin sendika üyeliğine yönelik baskıları Meclis gündemine taşıyan Taşdemir, AKP'li Savcı Sayan'ın belediye başkanı olduğu Ağrı Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nda örgütlü işçilere baskı yapıldığına dikkat çekti.

İŞÇİLER TEHDİTLERLE SENDİKADAN İSTİFAYA ZORLANIYOR
Genel-İş üyesi işçilerin sendika değiştirmesi için tehdit edildiğini kaydeden Taşdemir, Genel-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik'in verdiği bilgileri aktardı. Erincik, Ağrı'da 15 Temmuz 2016'dan sonra 100 üyelerinin belediyelere atanan kayyumlar tarafından ihraç edildiğini, işçilere sendikal dayatmada bulunulduğu bilgisini verdi.

ÖZEL KALEM ODASINDA TEHDİT
İşçilerin özel kalem odasında tehdit edildiğini kaydeden Taşdemir, tehditlere boyun eğmeyen işçilerin sürgün edildiğini belirtti. Taşdemir, Ağrı tarihinde bir ilk yaşandığını, bir kadın işçinin Genel-İş Sendikası'ndan istifa etmediği için mezarlıklar müdürlüğüne sürgün edildiğini kaydetti.

GENEL-İŞ TEMSİLCİLERİ İŞTEN ATILDI
AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayın tarafından tehdit edilen Genel-İş Sendikası Temsilcisi İslami Yıldırım, Şefik Edis ve Nimet Kocabey'in işten atıldığı bilgisini de paylaşan Taşdemir, sendika üyelerinin, sendikal faaliyetler, sosyal medya paylaşımları bahane edilerek işten atıldıklarını belirtti.

Taşdemir Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e şu soruları yöneltti:
■ AKP'li Ağrı Belediye başkanının çalışanları sendikalarından istifa etmeleri için tehdit ettiğinden haberdar mısınız? Belediye başkanına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
■ Belediye Başkanın görevleri arasında sendikal çalışma yürütme de var mıdır?
■ DİSK'e bağlı sendikaya üye oldukları için işten atılan ve sürgün edilen çalışanların mağduriyetlerini gidermeye yönelik çalışmalarınız olacak mıdır?