24 Eylül 2024 Salı

Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü cinsiyetçi söylemleri, LGBTİ+ düşmanlığı ve Erdoğan taraftarlığıyla bilinen oyuncu Tamer Karadağlı oldu.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları yayımlandı.

Erdoğan'a yönelik iltifatlarıyla, kadın oyuncuları hedef göstermesiyle ve LGBT karşıtı mitingi desteklemesiyle gündeme gelen Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne"deki rolüyle Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü alan Merve Dizdar'ın gerçekleştirdiği konuşmayı hedef gösteren Karadağlı, "En popüler işini devletin kanalında yapıp, milyonların kalbini kazanıp, para kazanıp, sonra yurtdışında böyle önemli bir ödül alıp, devletini, ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi bana doğru gelmiyor" demişti.

Karadağlı'nın, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödül Töreni'nde "Zuhal" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi olan Nihal Yalçın'a yönelik hareketi de tepki çekmişti. Yalçın'ın ödül konuşması sırasında konuşmasını kesen Karadağlı, sonrasında kendisini "Hanımefendi zaten HDP'yi Demirtaş'ı sahiplenen ve onların da sahiplendiği bir insan" sözleriyle savunmaya çalışmıştı.

Geçen yıl tarikat ve cemaatlerin çağrısıyla İstanbul Saraçhane Meydanı'nda yapılan LGBT karşıtı mitinge de destek veren Karadağlı, "Çocuklarımıza bu dayatmaları yapanlara, Türk aile sistemini bozmaya çalışanlara, Çocuklarımızın ahlakını bozmaya çalışanlara karşıyım!" açıklamasında bulunmuştu.

Karadağlı, Erdoğan için ise, "İnsanları etkileyici bir hitap gücü var. Doğru hitap ediyor. İnsanların anlayabileceği bir dile sahip. Ben de etkileniyorum" ve "Vücut diline bakıyorum, yürüyüşüne, tavrına tarzına, seçtiği kelimelere. Nasıl bu kadar etkili! Müthiş bir hatip, inanılmaz bir karizması var. Kitleleri peşinden sürükleme gücü var" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, birçok kuruma yeni atama yapılırken bazı kurumlardan da görevden almalar gerçekleşti.

Buna göre, Edirne Valisi olarak atanan eski AFAD Başkanı Yunus Sezer'in yerine, dün görevden alınan eski Erzurum Valisi Okay Memiş getirildi. Yeni AFAD Başkanı Okay Memiş, 14 Mayıs seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve CHP’lilerin taşlı saldırıya uğradığı dönemde Erzurum'da vali olarak görev yapıyordu.

SGK VE İŞKUR'DA DA ATAMALAR YAPILDI
Resmi Gazete'deki karara göre, SGK Başkanlığı'na Raci Kaya, İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş atandı. TOKİ Başkanlığına ise Ömer Bulut yeniden atandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Gülşen getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne Volkan Mutlu Coşkun atanırken, AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer ile Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Selman Ayaz ise görevden alınan isimler arasında yer aldı.