18 Eylül 2024 Çarşamba

Şule'nin yaşamını yitirmesinden iktidar sorumlu

Hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere için Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenen anmada konuşan annesi Nesrin Aslan, "Şule'nin yaşamını yitirmesinden mevcut iktidarı sorumlu" dedi.
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Yoğurtçu Parkı'nda 13 Mayıs 2016'da hafriyat kamyonunun çarpması sonucu yaşamını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule İdil Dere, ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından hayatını kaybettiği yerde anıldı.
 
Anmaya, annesi Nesrin Aslan, babası Bedran Berran, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Eylem Tuncaelli, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nohoğlu'nun yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
ŞULE'NİN HAYATINI KAYBETMESİ KENT SUÇUDUR
 
Anmada ilk olarak konuşan Kadıköy Kent Dayanışması'ndan Üzeyir Uludağ, Şule İdil Dere'nin hayatını kaybetmesinin bir kent suçu olduğunu belirtti. 
 
'PEKİ BİZİ KİM KORUYACAK'
 
Daha sonra açıklamayı ailesinin yakınlarından Damla Özen okudu. Dava sürecine hatırlatarak, davanın cezasızlıkla sonuçlandırılmak istendiğine dikkat çeken Özen, "Biz inancımızı kaybettik daha sonra kurumların adaletine olan inancımızı" diye belirtti. Hak arayışlarının kan davası güdüldüğü iddiası ile boşa düşürülmeye çalışıldığını ifade eden Özen, "Kaza deyip geçerseniz kader diye can almaya devam edecekler. Yasa sorumluları koruyor, peki bizi kim koruyacak?" diye sordu.
 
Özen'in ardından konuşan Dere ailesinin avukatı Murat Özveri de adalete olan inancı koruduklarını ifade etti. Özveri, sonuç alana kadar davayı takip edeceklerini söyledi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ise kamuya hizmet etmesi gereken iktidarın kamuya hizmet etmediği gibi adalete olan erişimi de engellemeye çalıştığını kaydetti.
 
DÜN HELİN, BUGÜN İDİL, YARIN SOMA
 
Son olarak konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Unutturmaya çalışıyorlar. Ama bu acılar unutulmaz. Son 3 yıldır yaşadıklarımız hepsi birbirinden acı. Dün Helin Palandöken davası, bugün İdil için yarın Soma için sokaktayız. Nereden bakarsanız bakın acıyla donanmış durumdayız. Bunu değiştirmeliyiz. Biz tamam sıkıldık diyoruz, ama delirmiş durumdayız. İsyan isyan isyan" diye belirtti. 
 
Mücadele ederek hukuki yollarla değiştirme gücüne sahip olunduğunu vurgulayan Kerestecioğlu, "24 Haziran'da bu gücü kullanalım" dedi.