24 Eylül 2024 Salı

SODAP Kenan Budak'ı mezarı başında andı

SODAP, İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak'ı Silivrikapı'daki mezarı başında andı.

SODAP, DİSK'e bağlı İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak'ı, polis tarafından katledilişinin 40. yılında Silivrikapı'daki mezarı başında andı.

"Güvenceli yarınları sosyalizmle inşa etmek için, faşizme karşı Kenan Budak'ların yolundayız" pankartının açıldığı anmada SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, 4. Vardiya İşçi Dayanışması Sözcüsü Kezban Konukçu, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Kemal Sarı, Mustafa Güler ve HDP İstanbul İl yöneticisi Şerif Bora ve çok sayıda kişi katıldı.

Kenan Budak'ın sosyalizm mücadelesinin bir mevziisi olarak sendikal alanda en zor şartlarda hayatı pahasına mücadele ettiğini vurgulayan SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ "Kenan Budak'tan birkaç tane temel şeyi bütün mücadele alanlarında hayata geçirdik, geçirmeye devam edeceğiz. Bunların en başta geleni ev ev, sokak sokak, halkın, işçi sınıfının bütün dertleriyle hemhal olmaktır. Yani örgütçü emekçiliktir" dedi.

4. Vardiya İşçi Dayanışması Sözcüsü Kezban Konukçu intiharlara dikkat çektiği konuşmasında "İnsanlar kendini meclisin önünde yakarken, açlıktan intihar ederken sosyalistlerin dönüp kendine bakması gerekiyor" diye kaydetti.

Konukçu'dan sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay şöyle konuştu: "Faşizmin kurumsallaşmaya çalıştığı dönemden geçiyoruz uzun bir zamandır. Türkiye'de 12 Eylül faşizminin bir benzeri olan darbeler silsilesini 7 Haziran 2015'ten bu yana yaşıyoruz. Deniz Poyraz'ı, Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Başkanı ve Ali Faik yoldaşımızı da Kenan Budak yoldaş nezdinde tüm devrim şehitlerini burada saygıyla anıyorum."

Budak'ın sadece sendikal alanda verdiği mücadeleyle anlatılmasının eksik olacağını söyleyen Mustafa Güler, Budak'ın halkın her sorununa karşı çözüm odaklı mücadelenin içinde yer aldığını vurguladı. Güler konuşmasında "Su olmazdı su mücadelesi verirdik. Telefon olmazdı telefon kulübesi dikilmesi için mücadele ederdik. Kenan Budak bunların başını çeken ve öncülüğünü yapan arkadaşımızdı. Hayat pahalılığından şikayetçiydik, tüketim kooperatifleri kurulması için Kenan Budak mücadelenin başındaydı." diye ekledi.