19 Eylül 2024 Perşembe

SKM: Taşın altına artık biz elimizi koymayacağız

Ekonomik krize ilişkin bildiri yayınlayan Sosyalist Kadınlar Meclisi, "Krizden çıkışın formülü olarak emekçilerin ve yoksulların taşın altına elini koymasını söyleyenlere karşı kazan kaldırıyoruz. Artık taşın altına biz elimizi koymayacağız" diye belirtti.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) yaşanan ekonomik krize ilişkin bildiri yayınladı.
 
SKM bildirisinde "Krizle birlikte giderek artan yoksullaşma sağlıktan beslenmeye hayatın tüm alanlarında yetersizliğe sebep oluyor. İktidar ekonomik krizin faturasını emekçilere ve yoksullara ödetmeye çalışıyor. Yaşanan krizin baş sorumlusu iktidar ve onun politikalarıdır. Kadınlar olarak her türlü hakkımızı elimizden almaya çalışanların, krizin faturasını da bize ödetmesine izin vermeyeceğiz. Krizden çıkışın formülü olarak emekçilerin ve yoksulların taşın altına elini koymasını söyleyenlere karşı kazan kaldırıyoruz. Artık taşın altına biz elimizi koymayacağız" denildi.
 
Eşit işe eşit ücret, insani koşullarda çalışmak, kadınlar için özel istihdam yaratılmasını istediklerini belirten SKM, ekonomik kriz bahanesiyle işten çıkarılmaya, devlet şiddetinin artması ile artan erkek şiddetine, beden ve emek sömürüsüne, vergi ve zam soygunu ile yoksulluk istemediklerini vurguladı.