19 Eylül 2024 Perşembe

SKM, eski sözcüsü Fadime Çelebi'nin duruşmasına çağrı yaptı

Fadime Çelebi'nin 19 Temmuz'da görülecek duruşmasına çağrı yapan SKM, "Savaş karşıtlığı yapmak suç değildir" dedi.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), eski Genel Sözcüleri Fadime Çelebi'nin 19 Temmuz'da görülecek duruşmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "SKM eski Genel Sözcümüz Fadime Çelebi Efrin işgalini protesto ettiği için HDK ve bileşenlerine yapılan operasyonla 17 Şubat tarihinde HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu ile birlikte tutuklandı. Yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Fadime Çelebi sosyalist bir kadın olarak ezilen tüm halkların yanında olmayı kendine görev biçmiştir" dedi.
 
Ülkeyi demokratik bir şekilde yönetemeyenlerin çözümü savaşta, tek adam diktatörlüğünde bulduğu ifade edilen açıklamada, "Savaş tüm insanlık için yıkımdır. Kendi zümrelerinin çıkarları için başta kadınlar olmak üzere özellikle tüm fakir halkların bedel ödeyeceği bu yıkımı halklarımıza duyurmak için yapılan eylemlerin tümü meşru ve gereklidir. Savaş karşıtlığı yapmak suç değildir" diye belirtti.
 
SKM açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Fadime Çelebi'nin yargılandığı davanın ilk duruşması 19 Temmuz 2018'de, saat 10.00'da Ankara Adliyesi 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde. Savaşa hayır diyen, birlikte mücadele yürüttüğümüz tüm kadınları, arkadaşlarımızı duruşmaya, Fadime Çelebi ve Onur Hamzaoğlu için adalet talebini büyütmeye çağırıyoruz. Savaş değil, barış istiyoruz. Fadime Çelebi'ye özgürlük!"