19 Eylül 2024 Perşembe

SKB: Çocuk istismarını ancak kadınlar durdurabilir

Türkiye'de çocuğa yönelik cinsel istismar ve cinayete ilişkin açıklama yapan SKB, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti, tacizi ve tecavüzleri ancak kadınların durdurabileceğini belirtti.
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Türkiye'de çocuğa yönelik cinsel istismar ve cinayete ilişkin açıklama yaptı.
 
Son günlerde peş peşe kaybolan ve cansız bedenlerinin bulunmasının ardından bir kez daha gözler çocuk istismarlarına döndü. AKP/Saray rejiminin yaptığı açıklamalar ise çocuk istismarlarının, ölümlerinin önüne geçme diye bir dertleri olmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade eden SKB, "Türkiye'de günde 32 çocuğun kaybolduğu, 2008 ile 2016 yılları arasında kaybolan çocuk sayısı ise 104 bin 531'dir. Bu rakamlar tek kelimeyle korkunç, ama gerçek. Bu verilere kadına yönelik şiddeti de eklediğimizde kadın ve çocuğa yönelik cinsel istismar ve şiddet güncel bir sorun olmaktan öte toplumsal bir sorun haline geldiği ve toplumsal çürümenin, kirlenmenin boyutunu gösteriyor" diye kaydedildi.
 
AKP/Saray iktidarının yanlış politikaları, kadın ve çocuk düşmanı politikaları sonucu kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarını çözme gibi bir derdinin olmadığının göstergesi olduğunu vurgulayan SKB, "'Çocuk da olsa, kadın da olsa gereğini yapın', 'küçüğün rızası vardı', 'bir kereçikten bur şey olmaz' ...diyen zihniyetten ne beklenir ki?" dedi.
 
SKB, "Cinsel istismar olaylarında katillere uygulanan ceza indirimleri ve çıkarılan yasaların caydırıcılığının olmadığı bir gerçek.  Çocuk katliamlarının önüne geçmek iktidarın görevi iken, hadım ve idamı tartışıyor bu devlet" diye vurguladı.
 
Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti, tacizi ve tecavüzleri ancak kadınların durdurabileceğinin altını çizen SKB, "Geleceğimiz olan  çocukları yaşatmanın yolu hiç zaman kaybetmeden sokaklara çıkmaktan geçiyor. Çocuklarımızı yaşatmak biz kadınların boyun borcudur. Tüm ezilenlere çağrımızda gelin geleceğimiz olan ?ocukları birlikte yaşatalım" diye belirtti.