24 Eylül 2024 Salı

Şırnak'ta da ailelerin eylemi engellendi

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi önünde de ailelerin yapmak istediği açıklama engellendi. HDP'de açıklama yapan aileler, direnişe ses vermeye devam edeceklerini belirtti, taleplerin kabul edilmesini istedi.
Tutsak yakınlarının Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. 
 
Tutsaklarla yapılan görüşün ardından hapishane önünde bir araya gelen aileler, açıklama yapmak istedi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il ve ilçe yöneticileri de destek verdi. 
 
'ÇOCUKLARIMIZA SES OLMAK İSTİYORUZ'
 
Hapishane önünü TOMA ve zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, basın açıklaması yapılmasını engelledi. Aileler, "Çocuklarımızın ölmesi mi gerekiyor? Onlardan başka derdimiz yok. Çocuklarımıza ses olmak istiyoruz" diyerek, polise tepki gösterdi.
 
'DİRENİŞE SES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
 
Hapishane önünden ayrılan aileler HDP'de basın toplantısı düzenledi. Açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Şırnak  T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde 20 tutsağın açlık grevinde olduğunu kaydetti. 
 
Tutsakların, sadece hukukun yerine getirilmesini istediklerini belirten İrmez, “Tüm uyarılara rağmen kendi hukukunu bile uygulamaktan imtina eden AKP-MHP’nin politikaları nedeniyle bugün 15 kişi ölüm orucuna başlamıştır. Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla bir an önce görüşmesinin sağlanması gerekir. Aksi takdir de cezaevlerinde yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusu mevcut AKP hükümeti olacaktır. Tecridi onaylamak ve sürdürmek Türkiye halklarına savaşı dayatmaktır ve bizler bunları kabul etmiyoruz" dedi.
 
Direnişe destek vermek için eylemlerini sürdüreceklerini aktaran İrmez, "Bu topraklarda savaşa karşı barışı, sömürüye karşı emeği, tecride karşı hukuku savunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.