22 Eylül 2024 Pazar

SGDF: Yoldaşımız Müslüm'e verilen ceza yok hükmündedir

SDGF MYK üyesi Müslüm Koyun'a verilen 7 yıl 1 aylık hapis cezasını Eskişehir Adliyesi önünde protesto eden SGDF, Müslüm'ün iradesiyle Eskişehir sokaklarında mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. SGDF MYK üyesi Polat, "Her zaman söylediğimiz gibi, mücadele bedel istiyordu. Bizler de bu bedeli hiçbir zaman ödemekten korkmuyoruz. Bu iradeyle yürümeye devam edeğiz" dedi. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), MYK üyeleri Müslüm Koyun'un yürüttüğü devrimci mücadele gerekçesiyle verilen 7 yıl 1 ay hapis cezasını Eskişehir Adliyesi önünde protesto etti. 

DEM Parti Eskişehir belediye başkan adayı Gamze Toprak'ın da katıldığı açıklamada söz alan SGDF MYK üyesi Berfin Polat, aylardır Eskişehir Adliyesinde hukuksuzluklara tanıklık ettiklerini hatırlattı. Polat, "Yoldaşımız Müslüm hakkında SGDF üyesi olduğu için devrimci sosyalist bir genç olduğu için; Eskişehir sokaklarında Ali İsmail'in, Gezi direnişinin ruhunu büyüttüğü için bu karar çıktı. Bu karar sosyalist gençliğe gözdağı vermek içindir. Tıpkı 2015'te Suruç'ta bizi katlederek, 'sizi bitireceğiz' dedikleri gibi. Ama biz 8 yıldır bu sokaklarda hem Ali İsmail'in hem Alper Sapan'ın hem Suruç şehitlerinin ismini yaşattık. Ve onlara bitmeyeceğimizin garantisini mücadelemizle, irademizle verdik" dedi. 

'BU UTANÇ SİZİN AMA BU GURUR VE ONUR DA BİZİM'
Koyun'a verilen 7 yıl 1 ay hapis cezasının yok hükmünde olduğunu vurgulayan Polat, "Tıpkı Müslüm'ün dediği gibi, 'bu utanç sizin ama bu gurur ve onur da bizimdir.' Bu onuru bulunduğumuz her yerde yaşatmaya, Müslüm'ün adını mücadelesini her yerde sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm yoldaşlarımız tutuklandığında, tek kişi kaldığımızda bile o bayrağı taşıdık. Çünkü sözümüzdür geride kalanlarımıza. Bu bayrağı aldığımız ceza karşısında da taşıyacağız. Bizi bitirebileceklerini sandılar ama buradayız, Müslüm'ün yanındayız. Her birimiz Müslümüz ve bu siyasi kararı asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ZAFER SLOGANLARINA KADAR MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Etraflarını saran polis ablukasına işaret eden Polat, her saldırıdan başları dik ve daha güçlü çıktıklarını hatırlattı. "Her zaman mücadele edenlerin safındayız. Ve mücadele eden sosyalistler, yurtseverler, gençler, kadınlar olarak bu sokakları kendi direnişimizin, zaferimizin sloganlarıyla doldurana kadar da vazgeçmeyeceğiz" diyen Polat, şehit düşenlerin düsturuyla mücadeleyi sürdürdüklerini de ekledi. 

'BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMUYORUZ'
ESP ve SKM'ye yönelik gerçekleşen siyasi kırım operasyonunu da hatırlatan Polat, "Günlerdir gözaltında olan yoldaşlarımızı da alacağız. Ve bu sokakları Müslüm'ün adıyla, mücadelesiyle; Ali İsmail'le Gezi direnişinin ruhuyla adımlamaya devam edeceğiz. Ne Eskişehir'i baskınıza teslim edeceğiz ne de sosyalist gençler olarak baskılarınız karşısında yılacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, mücadele bedel istiyordu. Bizler de bu bedeli hiçbir zaman ödemekten korkmuyoruz. Bu iradeyle yürümeye devam edeğiz" vurgusu yaptı.