24 Eylül 2024 Salı

SGDF, Üç Fidan'ı Dolmabahçe'de andı

SGDF, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı Dolmabahçe'de andı. Sosyalist gençliğin Denizler'in yolunda olduğu vurgulanan eylemde, "Denizler'e sözümüz devrim olacak" denildi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), devrimci hareketin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişinin 47. yılında Dolmabahçe'de andı.
 
"Denizler'in izinden yürüyoruz faşizmin üstüne üstüne" pankartının açıldığı eylemde "Denizler'e sözümüz devrim olacak", "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı.
 
Gündoğdu Marşı'nın okunmasıyla başlayan eylemde söz alan SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, "Denizler, kampüslerden sokaklara bir nehir gibi dört bir yandan dolup taştılar. Bizler üniversitelerden, liselerden, gençliğin olduğu her yerden mücadeleyi yükseltmek Denizler'e borcumuzdur. Tüm gençliği Denizler'in yoldaşlarının saflarına çağırıyoruz, devrim ve sosyalizm mücadelesini birlikte büyütelim. Denizler'den 33'lere mücadeleyi omuzlayan sosyalist gençlerin saflarında mücadele edelim. Onlar 47 yıl önce ölümsüzleştiler ama onların fikirleri asla ve asla toprağın altına girmedi. Onlarin fikitleri sosyalist gençliğin bayraklarıyla, sloganlarıyla yaşıyor. Onların mücadelelerini devrim ve sosyalizm ile taçlandıracağız" dedi.