22 Eylül 2024 Pazar

SGDF MYK üyesi Koyun'a 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi

SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun'un 3 Mayıs'ta tutuklandığı davanın karar duruşması görüldü. Esasa ilişkin savunmasında komünist olduğu için yargılandığını, SGDF'de mücadele yürütmekten onur duyduğunun altını çizen Koyun, siyasi polisin amacının Eskişehir'de devrimcilerin barınmasını engellemek olduğunu kaydetti. Koyun, SGDF'de mücadelesini sürdüreceğini de ekledi. Mahkeme heyeti "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla Koyun'a 7 yıl 1 ay hapis cezası verdi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik 30 Nisan'da İstanbul ve Eskişehir merkezli gerçekleştirilen eş zamanlı soruşturma kapsamında Eskişehir'de gözaltına alınan ve tutsak edilen Müslüm Koyun'un karar görüldü.

Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adayı iken gözaltına alınıp 3 Mayıs'ta tutuklanan SGDF MYK üyesi Koyun, aylarca tecrit işkencesinde tutulmuştu. 3 kez hakim karşısına çıkan Koyun 5 Ocak'ta tutukluluğuna yapılan itiraz sonucu tahliye edilmişti. 9 Şubat'ta bir kez daha ev baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan Koyun, hem ev baskını sırasında hem de hastanede işkenceye uğramıştı.

KARAR DURUŞMASI
30 Nisan'da gözaltına alındığı ve tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. SGDF MYK üyeleri ve çok sayıda kişi duruşmayı izledi. 

KOYUN: KOMÜNİST OLDUĞUM İÇİN YARGILANIYORUM
Mütalaaya karşı savunma yapan Koyun, bir kez daha devrimci mücadeleyi savundu. Komünist olmaktan ve SGDF'de mücadele etmekten onur duyduğunu kaydeden Koyun, şu ifadeleri kullandı: "Ben SGDF önlüğü giydiğim için silahlı örgüt üyesi olarak yargılanıyorum. Bu bir siyasi dosya derken bunu kast ediyoruz. Yürüttüğüm bütün faaliyetler SGDF faaliyetidir, devrimci faaliyettir. Ben komünist olduğum için yargılanıyorum. Sizin güvenlik için konumlandırdığınızı düşündüğünüz bu kolluk kuvvetleri siz daha karar vermeden dışarıda ev sahibimden, aileme terör faaliyeti yürüttüğümü ilan ediyor. Siyasi fezlekelerin hazırlandığı bir dosyadan yargılanmak ağırdır. Derneğimiz kriminalize ediliyor, tarikatlara para akıtanlar korunurken; sosyalist olduğumuz için derneğimiz her gün basılıyor. Emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların haklarını aradağım için, bu önlüğü giydiğim için beni yargılıyorsunuz. İddianamede 1 Mayısa katılmak, Newroza çağrı yapmak, Suruç şehitlerini anmak suç sayılıyor. Ben çıktığımda (tahliye edildiğinde) bu derneğin (SGDF) altında mücadele etmeye devam edeceğim. Bu kentte devrimcilik yapıyorum, bu kentin öğrencisiyim; bu kadar. Müslüm Koyun isminin dönmesinin nedeni kolluğun bu kentte devrimcileri barındırmak istememesidir."

Koyun'a, "örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 3 ay, "örgüt propagandası" iddiasıyla ise 10 ay ceza verildi.