24 Eylül 2024 Salı

SGDF Eşbaşkanlığına Özkiraz ve Bahçeci seçildi

SGDF gerçekleştirdiği 9. Genel Kurul'da yeni yönetimini belirledi. SGDF'nin yeni Eşbaşkanları Alev Özkiraz ve Deniz Bahçeci oldu.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 9. Genel Kurulu Şişli Kenter Tiyatrosu gerçekleştirildi.
 
ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş, Suruç gazileri ve aileleri, Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), Öğrenci Faaliyeti, Kaldıraç Üniversite, Dev-Güç, Sosyalist Öğrenci Hareketi (SÖH) ve çok sayıda gencin katıldığı genel kurul, yapılan konuşmalar ile devam etti.
 
Faaliyet raporunun okunması ve geçmiş dönem değerlendirmesinin yapılmasının ardından seçimlere geçildi.
 
Yapılan seçimlerde SGDF Eşbaşkanlığına Alev Özkiraz ve Deniz Bahçeci oy birliği ile seçildi.
 
SGDF'nin yeni dönem MYK üyeleri ise Tanya Kara, Ferhat Harun Pehlivan, Ali Deniz Esen, Ceren Çoban, Okan Danacı, Emine Kaya, Şükran Yaren Tuncer, Yücel Yavuz, Furkan Kurt, Nazlı Yöyler oldu.
 
'ZAFERE KADAR DAİMA'
SGDF'nin yeni Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, 33'lerin mücadele arkadaşlarını selamlayarak konuşmasına başladı. 9. Genel Kurullarının tarihsel bir anda toplandığını vurgulayan Bahçeci, sözlerine şöyle sürdürdü: "Dünyanın dört yanında kadınların, gençlerin öfkesi büyüyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca yoğun baskılar yaşadık. Ne baskılara boyun eğdik ne de tereddüt ettik. Bu tarihsel an bize gösteriyor ki; eylem daha öne çıkmalı. Hayatın belirli kesitlerinde söz hükmünü yitiriyorsa bu eylem gücünü tarihten alıp geleceğe uzanıyor. Bu çağrı; Denizler'in çağrısı, Mahirler'in çağrısı, Kaypakkayalar'ın çağrısı, Cumartesi Anneleri'nin çağrısı, katledilen kadınların çağrısı, Leyla Güven'in ve betimsiz sevdalarla dolduran tutsakların çağrısı, geleceksizliğe itilen gençlerin çağrısı. Biz bu çağrıyı nasıl yanıtlayacağız? Bu çağrıyı adalet ve özgürlük isteyenlerin düşlerini gerçeğe dönüştürme çağrısı. Gerçek bir değişim, kolektif bir aklın ve iradenin çağrısı. Bu yolda sayımızın azlığına bakmaya gerek yok. Kızıldere'de mahirler 7 kişiydi, yolda yürüyenlerin sayısı değil kararlılığı, cüreti önemlidir. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da zafere kadar daima!"
 
'KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM'
SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ise tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutsakları selamlayarak konuşmasına başladı. Özkiraz, "Zor dönemlerin devrimciliğini yapıyoruz, bu basit bir söylem değil, iliklerimize kadar hissettiğimiz omuzlarımızda bu yükü taşıdığımız bir süreç. Erdoğan'ın iktidarı yıkılmaya çok müsait, AKP'nin beka sorunu aslında yönetememe krizi ile alakalı. Kadın hareketinin gün ve gün yüksettiğini görüyoruz. Devrim çok yakınımızda. Kazanacağımız inancıyla herkesi selamlıyorum" diye konuştu.
 
SGDF'nin 9. Genel Kurulu BEKSAV Müzik Topluluğu'nun ezgileriyle sona erdi.