24 Eylül 2024 Salı

SGDF 9. Genel Kurulu'nu gerçekleştiriyor

Gençliğin birleşmesi gerektiği vurgulanan SGDF 9. Genel Kurulu, Şişli Kenter Tiyatrosu'nda gerçekleştiriyor.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 9. Genel Kurulu'nu Şişli Kenter Tiyatrosu'nda gerçekleştiriyor. Genel Kurula ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş, Suruç gazileri ve aileleri, Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), Öğrenci Faaliyeti, Kaldıraç Üniversite, Dev-Güç, Sosyalist Öğrenci Hareketi (SÖH) ve çok sayıda genç katıldı.
 
"Gelenekten geleceğe düşleriyle zafere", "Denizler'in izinden yürüyoruz faşizmin üstüne üstüne" pankartları asılan salonda sık sık, "Biji berxadene zindane", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Baran Serhat ölümsüzdür" sloganları atıldı.
 
'DAHA DİNAMİK YÖN İÇİN BULUŞTUK'
SGDF MYK adına açılış konuşmasını yapan Emine Kaya, faşizme karşı gençlik mücadelesini daha güçlü, daha dinamik bir yön çizme iddiasıyla buluştuklarını söyledi. Gerçekleştirmiş oldukları tüm genel kurulların ardından attıkları adımları hatırlatan Kaya, "Kobanê inşa kampanyamız bunun en somut örneğimizdir. Biz 33'lerin yoldaşlarıyız, dinmek bilmeyen fırtınalar karşısında direnenleriz. Gezi barikatlarının direnişçileri, Kobanê'yi savunanlar, 33 düş yolcusunun yoldaşları, özyönetim direnişinde Saray'a sokakları dar edenler, Leyla'nın, Muhabbet'in, Zülküf'ün yoldaşları hoş geldiniz" dedi.
 
Suruç katliamının ardından tek adam rejiminin saldırılarına karşı mücadele ettiklerine dikkat çeken Kaya, "Üniversitelerimizi KHK'larla birlikte bilimden yoksun, tek tip düşünen öğrenciler yaratma çabasına karşı üniversitelerimizi savunduk. Hayatımıza, halklarımıza, bedenimize dönük saldırıları her gün daha fazla arttıran kadın düşmanı iktidara karşı sokaklarda, barikat başlarında direndik. Sokakta AKP'ye geri adım attırmayı başardık. Hayatın altını üstüne getirecek olanın kadınlar olduğunu gösterdik. Buradan aldığımız enerjiyle genel kurulumuza başlıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Kaya'nın konuşmasının ardından devrim ve sosyalizm şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından geride kalan iki yıllık sürece ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
'UMUDU VAR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Sinevizyon gösteriminin ardından söz alan SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban, "'Hep aynı inatla' diye çıktığımız yol sadece 8. Genel Kurulumuzdan değil, Denizler'in yoluydu, Mahirler'in yoluydu. Bütün koşullar altında direnen Mine Bademci'nin öğrencileriyiz. 2015'te Kobanê'nin yeniden inşasına giderken gençliğin hedef alınmasına karşı 'hep aynı inatla' diye çıktığımız yoldan bugüne geldik. Bugüne sosyalist yurtseverler geldi. Şule'ye, Rabia Naz'a katledilen kadınlar için adalet isteyen özgür genç kadınlar geldi. Bugüne saldırılara rağmen sokaklarda olan sosyalist gençler geldi. 'Hepiminiz Polen kokuyorsunuz' diyen Şennur Anne burada, Baran yoldaşımız burada, tüm tutuklama saldırılarına karşı tutuklu üyelerimiz Samet, Merve, Özgür, Gizem tüm tutsaklarımız burada. Bugün buraya gelenler 'gençlik var' diye haykıranlardandı" diye konuştu.
 
Kendilerinin Ekim Devriminin 100. yılında devrimin güncelliğinde gösterenler olduğunu vurgulayan Çoban, sözlerine şöyle devam etti: "İşgale 'işgal' demeye cesaret eden Boğaziçililer olarak buraya geldik, biz bugün buradan 'hep aynı inatla' diye çıktığımız yola 'özgürlük düşümüz devrim sözümüz' demek için buradayız. Devrim bugün her zamankinden daha yakıcı bir biçimde kendini gösteriyor. 7 bini aşkın tutsak adalet ve özgürlük için açlıkla direniyor. Onların açtığı yolda 'faşizmin üstüne üstüne yürümeliyiz' diyoruz. Faşist dikatörlüğün an ve an kendini gösterdiği koşullarda mücadeleyi büyütmeyi nasıl bildiysek; umudumuzu var etmeye devam edeceğiz."
 
Suruç Aileleri İnsiyatifi adına söz alan Suruç şehidi Vatan Budak'ın babası Murat Budak, konuşmasına tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutsakları selamlayarak başladı. Budak "'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz' diyerek faşizmi yıkabiliriz. Eli kanlı katiller Suruç'ta yapamadıklarını, avukatlarımızı gazilerimizi tutuklayarak yapabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Sizler bizlerin de umudusunuz, gençlik varsa umut var. Kolay olanı değil, zoru başaracağız. Kolay olanı herkes yapar, önemli olan zoru başarmak 33'lerin sesi olup onu haykıracağız, biz kazacağız" diye konuştu.
 
'KATLEDİLEN TÜM KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ'
Özgür Genç Kadın (ÖGK) Merkezi Koordinasyon Üyesi İlknur Çetin ise kadın özgürlük mücadelesinin ivme kazandığı bir dönemde olduklarını vurguladı. Birçok ülkede kadınların sokaklarda olduğunu hatırlatan Çetin, "En temel taleplerimiz ise cinsel özgürlüğümüz. Daha özgün sorunları olan bizler, genç kadınlar ise Türkiye ve Kürdistan'da erkek egemenliğini alaşağı etmek için liselerde, üniversitelerde örgütleniyoruz. İktidarın cinsiyetçi politikaları ile giderek artan taciz, tecavüz, kadın katliamlarına karşı sokakta adalet sağlamak için örgütleniyoruz. Şule için, İrem için, Zülal için, katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz" diye belirtti.
 
'BİRLEŞİK MÜCADELEYİ ÖRMENİN GÜNÜDÜR'
Genel Kurulda SÖH adına konuşan Mert Çuhadar, "Faşizm bu ülkede kuruluşu itibariyle tarihsel bir olgudur. Bu süreç yeni karşılaştığımız bir süreç değil, fırtına yüklü yıllarda devrimci mücadelenin bayrağını göklere çekenleriz biz. Devrimcilerin yüreklerinde umut vardır, umudu yaratanlar bizleriz. Fabrikadaki işçinin, sokaktaki kadının umudu bizleriz. Birleşik mücadeleyi örmenin günüdür" diye kaydetti.
 
Kaldıraç Üniversite adına konuşan Tamer Aydemir ise hayatın her alanında mücadeleyi büyütenleri selamlayarak konuşamasına başladı. Aydemir "Bizler sınırsız- sınıfsız bir dünya için mücadele edenler, sömürü, taciz, tecavüz üzerine kurulu bu düzeni yıkacağız. Yaşasın devrimci dayanışma" dedi.
'SGDF İLE YÜRÜMEKTEN ŞANSLIYIZ'
 
Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş da sözlerine Suruç şehitlerini anarak başladı. Ustabaş "Burada olmak heyecan verici, özellikle özgürlük mücadelesinde dinamik olan bir kesimle yan yana gelmek mutluluk verici. SGDF ile birçok kez sokakta omuz omuza mücadele verdik. SGDF ile yan yana yürümekten şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Şanssız olduğumuz konular ise bizim kaybetmek gibi bir şansımız yok. İş cinayetlerine karşı, Şule Çet için kaybetmek gibi bir şansa sahip değiliz. Kazanmaktan başka şansımız yok, birlikte yürüdükçe kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Diren Üniversite'den Doğan Nur ise faşizmin saldırılarının artarak devam ettiğinin altını çizdi. Nur, "Bu saldırılar hocalarımızın postalların altında ezilmesine kadar sürdü. Biz bu saldırılara boyun eğmedik, faşizmin baskılarına karşı hiçbir zaman yılmadık, sürekli devam ettik. Faşizmin kendini inşa etmeye çalışmasında kendi rejimini inşa etmeye çalışmasında önemliydi. Genel Kurul olarak kendine yeni yollar açmasında önemli" ifadelerini kullandı.
'GENÇLİK ÖZNELEŞMELİ'
 
Özgürlükçü Gençlik Derneği adına yapılan konuşmada "Kapitalizmin üniversitelerde açtığı krizler çeşitli saldırılarla vücut buluyor. Devrimci, demokratik, solcu söylemlerin önü kapanıyor. Gençlik etrafına bakınca tarikatları, gericileri görüyor ya da tasfiye edilmeye çalışan üniversiteyi görüyor. Yeni bir gençlik hareketini filizlendirmek gerekiyor. Gençliğin özneleşmesi önemli bu süreçte. Faşizme karşı çıkış yapan SGDF'yi en devrimci duygularla selamlıyorum" denildi.
 
Öğrenci Faaliyeti adına yapılan konuşmada ise "Devletin teslim alamadığı üniversiteliler olarak buradayız. 7 Haziran'dan 31 Mart yerel seçimlerine kadar Saray rejimine değiştiriyor. Rekabetçi bir sol anlayış mahkum edilmeli, bugün olduğu gibi yan yana gelinmelidir. SGDF tüm direngenliğiyle ayaktadır" diye belirtildi.
 
Dev-Güç adına konuşan Ayşe Hacıbektaşoğlu, sözlerine genel kurulu selamlayarak ve Suruç şehitlerini anarak başladı. Hacıbektaşoğlu, "Tarihimiz ve güncel süreç birleşik mücadelenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Bu yapının inşası için mücadele ediyor. Kavganın en sıcak ve zorlu anlarında birlikte dövüşenler yenilgiyi de zaferi de birlikte yaşarlar. Yolunuz açık olsun. Kavga alanlarında buluşmak üzere" dedi.
 
Konuşmaların ardından Genel Kurula gönderilen mesajlar okundu. Gönderilen mesajlar şu şekilde:
 
'HAPİSHANELERE SES OLACAKSINIZ'
 
Sincan Hapishanesi'nde tutuklu bulunan SGDF MYK Üyesi Gizem Altunöz: "Genç kadın bir tutsak olarak mücadelenin içeriden dışarıya büyüyeceğinden eminim. Özellikle bu süreçte hapishaneler direniş mevzisi olarak öne çıkıyor. Açlık grevi direnişi dışarının da kaderini belirleyecek. Bu sese ses katacağınızı biliyorum. Sizleri umutla kucaklıyorum."
 
Sincan Hapishanesi'nde tutsak ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu: "'Deniz kaldırıp savurdu kendini kayalıklara/ Ve bir nakış daha işlendi/ acımıza ve aşkımıza dair...'
 
"Böyle bir gündeyiz. Kürsünün kavga sözleri adına kurulacağı, akıl ve yüreğin gelecek adına birleşip, tek bir yumruğa döneceği bir gün! Bu ışıklı buluşmanız en geniş penceremdir şimdi. Hasretle kucaklar, size, mücadele yoldaşlarınız gençlik örgütlerine başarılar dilerim."
 
Marsist Fikir Toplulukları: "Devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Kurtuluşumuzun sosyalizmde olduğunun bilinci ve mücadeleye olan inancımızla bilimsel sosyalizmin kurucusu olan Karl Marks'ın bugün 201. doğum gününü bu vesileyle kutlamış olalım. Marks bugün haklılığını bize bir kere daha kanıtlıyor. Çünkü kapitalizm gençliğe gelecek vaadetmiyor. Emekçilerin hayatini cehenneme çeviriyor. Bugün genç işsizlik yüzde 26, enflasyon, ekonomik kriz, hayat pahalılığı bizlere sosyalizm mücadelesini büyütmekten başka bir çıkış yolu olmadığını gösterdi. Elbette bu mücadele dayanışma olmadan büyümeyecek. Gençlik mücadelesinin zafere ulaşması da emekçi sınıfların mücadelesinden ayrı görmüyor geleceğin emekçileri olarak mücadeleye bugünden başlıyoruz. Gençliğin birlikte mücadelesinin önemi de geleceğe koyacağımız bir tuğla olarak görüyoruz. SGDF'nin 9. Genel Kurulu'nu selamlıyor ve başarılar diliyoruz."
 
'YARINI KURACAK OLAN SİZLERSİNİZ'
 
Akpazar (Peri) Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi: "Değerli yoldaşlar genç yürekler!
 
"Bugün aranızda değilim ama tüm yüreğimle siz genç sosyalistlerle birlikte olduğumu bilmenizi isterim. Zaferler kuşağını kuşanarak bugüne gelen ve yarını kurmak için mücadelede öne çıkan siz yoldaşları coşkuyla selamlıyorum. Faşizmin her türlü saldırıları karşısında hiçbir bedel ödemeden kaçınmayan genç sosyalistlerin devrim mücadelesinde en önemli mücadele unsuru olduğunu biliyoruz. Bundandır ki; faşizm sürekli ve acımasızca sizlere saldırıyor, katlediyor, tutukluyor. Ama nafile bu gemi o limana ulaşacak ve gençlik sosyalizmi inşaa edecektir. Siz genç sosyalistlerin sayesinde ilk mevzimizi kazandık. Yani Peri'yi aldık.
 
"Kongreye katılan tüm genç sosyalistleri sevgi ve devrimci coşkuyla selamlıyorum. Gelecek sizlerin elleri ile şekillenecektir."
 
Öğrenci Kolektifleri gönderdikleri mesajda; kendi genel kurulları olduğu için gelemediklerini kaydederek, genel kurulu selamladı.
 
Genel kurul basına kapalı olarak devam ediyor…