24 Eylül 2024 Salı

SES, toplu sözleşme taleplerini açıkladı

SES, 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini bir çok kentte yaptığı basın açıklamalarıyla açıkladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) bir çok kentte yaptığı açıklamalarla toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin açıklamalar yaptı.

ANTALYA
SES Antalya Şubesi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde açıklama yaptı. SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Dr. Kaan Taşer, TİS taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele çağrısı yaptı.

SES Genel Sekreteri Pınar İçel, "TİS sürecinde yetkili yandaş konfederasyonun kamu emekçilerinin çıkarları yerine kamu işvereni gibi davranması nedeniyle kamu emekçileri bir pazarlık yapamamaktadır. Grev yasağına bağlı güç dengesizliğinin olduğu, özgür olamayan, kısıtlanmış bir toplu sözleşme sürecinin zorunlu tahkimle kesilmesi toplum kesimleri arasındaki çatışmaların artmasına ve sorunların büyümesine yol açmaktadır. Grev yasakları grevleri önlemenin yanı sıra, çalışma ilişkilerinde çatışmaları artıran bir etkiye sahiptir. Bu çatışmalardan kamu emekçileri mali, ekonomik ve özlük hakları kapsamında her geçen gün daha fazla zarar görmekte" diye konuştu.

HATAY
SES Hatay Şubesi, Hatay Devlet Hastanesi ek binası önünde TİS taleplerini kamuoyuyla paylaştı. "Gerçek toplu sözleşme için birlikte örgütlenmeye ve mücadeleye" pankartı ve "Güvenceli iş insanca yaşam", "Grevli, özgür pazarlık hakkı", "Vergi yükü azaltılsın" ve "Eşit işe eşit ücret" dövizlerinin taşındığı açıklamaya TTB, Hatay Sosyologlar Derneği ve Hatay Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği temsilcileri de destek verdi.

SES Hatay Şubesi Eşbaşkanı Meryem Avcı, "Bu talepleri birlikte daha güçlü bir biçimde duyurmamız gerekiyor. İş yerlerimizde TİS masaları kuracağız, imza kampanyaları yapacağız, emeği üreten bizler haklarımıza da her yerde sahip çıkacağız. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.