20 Eylül 2024 Cuma

SES: Diyarbakır ASP İl Müdürü usulsüzlük cesaretini nereden alıyor

SES Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde yaşanan yolsuzluklar ve usulsüzlükler ile ilgili açıklama yaparak "İl müdürü bu keyfiyeti kimden ve nereden almaktadır?" diye sordu.
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde devam eden mobbinge ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi.
 
"Sosyal hizmet lütuf değildir, sosyal hizmet reklam aracı değildir" başlıklı basın açıklamasını SES Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Gülhan Tekin okudu.
 
Sosyal hizmet emekçileri olarak; insan haklarının çiğnenmesinden ve insan onuruna yakışmayan uygulamalardan dolayı endişe içinde olduklarını söyleyen Tekin, "Tüm ideolojilerden ve yönetenlerin keyfi uygulamalarından bağımsız olarak planlanması gereken bir alan olan sosyal hizmetlerde son zamanlarda yaşananlar, il müdürlerinin reklam aracı ve koltuklarını koruma aracı noktasına gelmiştir. Hizmet alanların mahremiyetini hiçe sayan, sosyal hizmetlerin etik ilkelerine uygun olmayan bu uygulamalar kabul edilemez" dedi.
 
EMEKÇİYE TASARRUF MÜDÜRE YENİ MAKAM ARACI
 
"Tigris haber gazetesinin 22 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan 'Aile Sosyal Hizmet Merkezinde Neler Oluyor' başlıklı haberine göre Diyarbakır Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünde 'Kurumca sunulan hizmetlere ait verilerin, il müdürü tarafından abartıldığı ve hizmet alanların mahremiyetinin dikkate alınmadan kendi reklamı için izinsiz bir şekilde yayınladığı belirtilmiştir. Ayrıca daha önce Diclekent bulvarında hizmet veren Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün Çölgüzeli TOKİ'ye taşınarak vatandaşları mağdur etmesiyle gelen tepkileri ve bu mağduriyeti ört bas etmek için kurum idarecilerinin, vatandaşa kaliteli ve erişilebilir hizmet vermek yerine daha çok reklam peşinde' olduğu iddiaları yer almaktadır' diyen Tekin, Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi'nin tasarruf adı altında şehir dışına taşınmasının çalışanları ve halkı mağdur ettiğini belirtti. 
 
"Diyarbakır Silvan yolunda bulunan ilimiz Sosyal Hizmetlere ait 51 bin metrekare alana sahip binlerce metrekare kapalı alan ve içerisinde Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Müdürlüğü, Kadın Konuk Evi, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, 2017 Mayıs ayında dönüşüm ve tadilat bahanesiyle aşamalı olarak boşaltılmış, on yıllık binalar belirsiz gerekçelerle yıkıma terk edilmiştir. Bu kampüs içindeki kurumların ise hizmet alanları küçültülerek; yıllık yüzbinlerce liraya özel villalar kiralanmıştır" diyen Tekin, ASP İl Müdürünün aylık 3 bin TL'ye yeni bir makam aracı almasını eleştirdi.
 
İl müdürünün 2 yıldır kurum adına aldıkları eşyaları kurum lojmanlarından bir daireye yerleştirerek hem bu lojmanı iki yıl süreyle hiçbir bedel ödemeden işgal ettiğini hem de söz konusu eşyaları kendi zimmetinde kullandığını belirten Tekin Şöyle devam etti: "Bu durum, kurum içinde ifşa olunca da eşyaları lojmandan çıkartmıştır. Şimdi soruyoruz; il müdürü bu keyfiyeti kimden ve nereden almaktadır?"
 
"İl Müdürünün çocuklarında olduğu alanlarda belinde silahla gezdiği duyumları tüm kuruluşlarımızda konuşulmaktadır. Yaşanan bu istismar vakaları hakkında doğru ve yeterli bilgi paylaşımı olmaması, kurum idaresinin kendilerini koruduğunu ve ihmallerin üstünün kapatıldığı şüphesini uyandırmaktadır.  Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Sosyal Hizmet alanında yeterli deneyimi ve bilgisi olmayan, bölge hassasiyetini taşımayan bir idare tarafından yönetilmesi, sorunları daha da derinleşmiştir" diyen Tekin, yaptıkları suç duyuruları ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığını ifade etti.
 
Tekin, Diyarbakır Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünde yaşanan keyfi uygulamaların ve hukuksuzlukların peşini bırakmayacaklarını belirtti.