24 Eylül 2024 Salı

SES Dersim Şubesinden banka promosyonu açıklaması

3 yada 5 yılda bir yapılan banka promosyon ihalelerine ilişkin basın açıklama yapan SES Dersim Şube Başkanı Kahraman Yürük, bankalar önünde basın açıklamaları, oturma eylemleri ve kredi kartı iptali gibi eylemler yapacaklarını söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, 3 yada 5 yılda bir yapılan banka promosyon ihalelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan SES Dersim Şube Başkanı Kahraman Yürük, "Emekçilerin alacağı maaş ve diğer ek ödemeler bir önceki ihalenin süresi dolunca yeniden ihaleye çıkmakta ve en fazla ödemeyi yapacak banka bu ihaleyi kazanmaktadır. Şimdiye kadar yapılan ihalelerde biz sağlık emekçilerine en az promosyon miktarları verilmiştir. Farklı illerde yapılan promosyon anlaşmalarını incelediğimizde, aynı çalışan sayısı üzerinden yaptığımız karşılaştırmalarda aldığımız promosyon miktarlarının çok komik rakamlar olduğunu görmekteyiz. Kimi zaman bankalar arasında kendi deyimleri ile 'Centilmenlik Anlaşması' diye tabir edilen anlaşmalar yapıldığı duyumları kulağımıza gelmektedir. Bu anlamda yapılan ihalelerin danışıklı dövüş olduğu ve sonucunun önceden belli olduğu duygusu oluşturmaktadır" dedi.

Yürük, "Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak böyle anlaşmaları daha farklı olarak isimlendirmekte ve karşısında kararlılıkla duracağımızın herkesçe bilinmesini isteriz. Yine bir ihale sürecine girdiğimiz bu dönemde sağlık emekçilerinin haklarını korumak adına tavrımızı net bir şekilde ortaya koyacağımızı ifade etmek isteriz. Bu pandemi sürecinde iyice yıpranan sağlık emekçilerine yine aynı düşük rakamlar reva görüldüğünde, bu oyunu bozacağımızı, bankalar önünde basın açıklamaları, oturma eylemleri ve kredi kartı iptali gibi eylemler yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz" diye belirtti.