24 Eylül 2024 Salı

SES 25. yılını kutladı

SES 25. yılını Mülkiyeliler Birliğinde kutladı. Covid-19 pandemisinde yaşamını yitiren 420 sağlık emekçisinin anıldığı etkinlikte, "Taleplerimiz dilimizde, yitirdiklerimiz yüreğimizde" denildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 25. yılını düzenlediği etkinlikle kutladı.

Etkinliğin açılışı SES MYK Üyesi Tayyar Özcan tarafından yapıldı. Dayanışmayı, mücadeleyi umudu büyütmek ve paylaşmak için bir araya geldiklerini söyleyen Özcan, 1,5 yıldır devam eden Covid-19 pandemisi, güneyde devam eden yangınlar, kuzeydeki sel felaketleri ve Konya'da 7 kişinin katledilmesi nedeniyle nedeniyle kokteylin iptal edildiğini duyurdu.

Mülkiyeliler Birliğinde gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ile başladı, 25 yıllık mücadelenin dönüm noktalarına ait görüntü ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, KESK'e bağlı sendikaların ve temsilcileri ile siyasi parti temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuklar hazırlanan deftere görüşleriniz yazdı.

ATABEY: 25 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ, DEVAM EDECEĞIZ
Ardından SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey söz aldı. Konya'da 7 kişinin katledildiği saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Atabey, ırkçı politikaların ve ayrımcı dilin son bulmasını istedi. SES'in bütün baskılara, antidemokratik uygulamalara karşı 25 yıldır mücadele ettiğini söyleyen Atabey, "Tüm emekçilerin nefes boruları tıkanıyor. Bu koşullarda mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi.

Atabey konuşmasının devamında şunları söyledi: "Pandemiyle birlikte sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin iş yükü daha da ağırlaştı, 420 arkadaşımızı salgınla mücadelede kaybettik. Salgının en başından beri toplumun ve emekçilerin sağlık ve yaşam hakkı için mücadele ettik. İlk vakanın tüm kamuoyundan gizlendiği, ekonomik kaygılarla gerçek vaka sayılarının daima olduğundan az gösterildiği, salgına karşı toplumsal önlemlerin alınmadığı, emekçi halkın yaşam hakkının hiçe sayıldığı göstermelik önlemler alınırken sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ölümüne çalıştırıldığı tüm bu süreçte bilimin ve toplum sağlığının tarafında saf tuttuk."

2 Ağustos'ta başlayacak olan toplu iş sözleşmesini hatırlatan Atabey, "Yetkili sendikanın yetkisi, siyasi ihtiyaçlara göre belirlenmiş ve masada bir satış sözleşmesine daha tanıklık edeceğiz. Emeğimizin ve alnımızın terinin karşılığını almak için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

DAYANIŞMA VE ORTAK MÜCADELE VURGUSU
SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey'in ardından, KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal söz aldı. Yarın başlayacak TİS sürecine sair bilgi veren Köksal, "TİS görüşmelerinde sadece ücret taleplerini dile getirmiyoruz, bu zamana kadarki hak kayıplarının telafisini talep ediyoruz" dedi.

Ardından söz alan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut söz aldı. Bulut ise şunları söyledi: "25 yıllık gurur kaynağımızsınız. Sizlerle birlikte mücadele etmek bizim için onur duyuyorum. İşsizlik rakamlarının her geçen gün büyüdüğü bu günlerde daha fazla mücadele edeceğiz."

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, (TÜM RAD-DER) adına konuşan Ali İpekli de dayanışma mesajlarını iletti.