1 Ekim 2024 Salı

Şenyaşar katliamının 4'üncü yıldönümünde Suruç esnafı kepenk kapattı

Urfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleşen Şenyaşar katliamına tepki gösteren esnaf, katliamın yaşandığı iş yerinin bulunduğu çarşıda iş yerlerini açmadı. Katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine dönük katliamının 4'üncü yıldönümü. Katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar için bu sene ilk defa anma düzenlenecek.

İlk anma, katliamın gerçekleştiği Suruç "Bir Milyoncular Çarşısı"nda bulunan iş yeri önünde yapıldı. Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 463 gündür Adalet Nöbeti tutan saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, nöbet alanı olan Urfa Adliyesi önüne geçmeden önce katliamın gerçekleştiği iş yerine katledilen 2 kardeşi ve babasının anısına karanfil bıraktı. Çarşı esnafı ise, adaletin sağlanmamasına tepki olarak kepenklerini kapalı tuttu.

Katliamın gerçekleştiği iş yeri önünde konuşan Ferit Şenyaşar, "30 yıldır işlettiğimiz iş yerinde 3 insanımız 14 Haziran 2018 tarihinde katledildi. İş yerinde saldırıya uğradık, Suruç Devlet Hastanesi'nde ise katliama uğradık. Olay üzerinden 4 yıl geçti, hala bu dava aydınlatılmış değil. Acımız ilk gün olduğu gibi taze. Biz burada kurban seçildik. Bütün Suruç halkı bu olayı çok iyi biliyor. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Suruç halkı bu olayı unutmadığını gösteriyor. Bugün mezarlık anması olacak, çarşıda esnaf kepenk açmayarak tepkilerini demokratik olarak gösteriyor. Bize yapılanın bütün halka yapıldığını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Katledilen Şenyaşar ailesi fertleri 4 yıl aradan sonra ilk defa Suruç ilçesi Belediye Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında kitlesel olarak anılacak. Mezarlık anmasının ardından, 9 Mart 2021 tarihinde Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile insan hakları savunucularının katılımıyla kitlesel olarak tutulacak.