1 Ekim 2024 Salı

Şenyaşar ailesinden 14 Haziran anmasına çağrı

Şenyaşar ailesi katliamın 4'üncü yılında yapılacak eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yaptı. Ferit Şenyaşar, 14 Haziran'da yapılacak anma etkinliklerine herkesi davet ederek, "Gelin adaleti birlikte getirelim" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 459'uncu gününde devam ediyor.

14 HAZİRAN'DA ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK
Bu arada Urfa Emek Platformu, Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Adil ile Celal için katliamın 4'üncü yılı olan 14 Haziran Salı günü anma programı düzenleyecek.

Bu akşam sosyal medyadan #AdaletİcinUrfadayiz hashtag ile anmaya katılım çağrısı yapılacak. 14 Haziran'da ise Suruç ilçesinde saat 10.00'da yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edilecek. Ardından saat 15.00'da Urfa Adliyesi önünde kitlesel Adalet Nöbeti tutulacak ve Urfa Barosu hizmet binasında bulunan Tahir Elçi Konferans Salonunda "Şenyaşar ailesi ve Adalet" konulu forum düzenlenecek.

'ADALETİ BİRLİKTE GETİRELİM'
Ferit Şenyaşar, katliamın dördüncü yılında yapılacak eylem ve etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Suruç Devlet Hastanesi'nde 4 yıl önce yüzlerce kişinin gözleri önünde yapılan katliamı hatırlatan Şenyaşar, "Bu katliam üzerinden 4 yıl geçiyor ancak hala gizlilik kararı var dosyada. Bundan dolayı adalet mücadelemize devam ediyoruz. Buradan bütün demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz; 14 Haziran'da yapılacak anmada sesimize ses olsunlar. Büyük bir katliam yapıldı. Ortada bir insanlık suçu var. Bu anma gününde gelin adaleti birlikte getirelim. Adaletin güneşi Urfa'dan bütün ülkeye yayılsın" diye konuştu.

'SUSAN HERKES ORTAKTIR'
Aile sosyal medya hesaplarından Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hesaplarını etiketleyerek, "Adalet Bakanlığı başta olmak üzere bütün hükümet, katliam davamızla ilgili derin sessizliğini bozmalı. Davamızla ilgili kamuoyu bir açıklama bekliyor. Susan herkes suça ortaktır" mesajı paylaştı.