24 Eylül 2024 Salı

Sarıgazi'de 1 Mayıs eylemi: Yasaklara karşı alanlarda olacağız

İstanbul Sarigazi'de yapılan 1 Mayıs eyleminde "Bizler de keyfi yasaklara karşı alanlarda olacağız" diye belirtildi.

BDSP, Birleşik İşçi Kurultayı, ESP, EMEP, Halkevleri, HDP, Kaldıraç, Partizan, SMF, TKP, YDG, Özgürlük Meclisleri, Sarıgazi Demokrasi Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

"Yasaklarınızı tanımıyoruz! Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için 1 Mayıs'ta alanlara" şiarıyla düzenlenen eylemde "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın açıklamasında pandemi gerekçesiyle 1 Mayıs'ların yasaklanmak istenmesine tepki gesterilerek "Bizler de keyfi yasaklara karşı alanlarda olacağız" diye belirtildi.

Açıklamada, "Kod-29 hukuksuzluğuna, ücretsiz izne, kıdem tazminatımızın gaspına, işçi cinayetlerine karşı alanlarda olacağız! Kadına yönelik şiddete, kadın emeğinin ucuz işgücü olarak sömürüsüne, çocuk istismarına, tacize karşı alanlarda olacağız. Sağlıklı yaşam hakkımız için, aşıda patent uygulamasına karşı alanlarda olacağız! Tüm İşçileri, emekçileri, kadınları, gençleri de 1 Mayıs'ın mücadele ruhuyla alanlara, örgütlü gücümüzü büyütmeye çağırıyoruz" diye kaydedildi.