22 Eylül 2024 Pazar

Sarayın tetikçisi A Haber yine yalana sarıldı

Faşist saray rejimi kendi hukukunu da yok sayarak sabah saatlerinde DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'nun evini kapısını kırarak bastı. Oluşan tepkilerin ardından hızla harekete geçen tetikçi A Haber, evin sahibi olan DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör'ü tutsaklarla mektuplaştığı için örgüt üyesi ilan etti, hedef gösterdi. 

AKP-MHP saray iktidarının tetikçiliğini yapan A Haber, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'yu hedef gösterdi. A Haber yine yalan haber yaptı.

Bir dönem Hakların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da danışmanlığını yapan DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik soruşturma kapsamında sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. 

Güngör'e ait olan ve milletvekili Otlu'nun ikametgahının bulunduğu evin kapısı kırıldı. Yasal prosedüre göre evi ve aracı dokunulmazlık kapsamında olun milletvekillerinin, evinde yapılacak arama öncesi kendilerine bilgi verilmesi gerekiyor. Ancak Otlu evinin basıldığını ve kapısının kırıldığını, polisler ayrıldıktan sonra komşularından öğrendi. 

A Haber, "her yerde arandığını" iddia ettiği Güngör'ün kendisine ait evde gözaltına alınmasını da "kıskıvrak yakalandı" manipülasyonuyla servis etti.

A Haber hızını alamayarak Güngör'ü tutsaklarla mektuplaşması nedeniyle örgüt üyesi ilan ederek hedef gösterdi. 

X hesabından yaşananlara tepki gösteren DEM İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu bir suç duyurusudur: Faşist saray rejimi ikametgah ettiğim ev baskınının üstü örtmek için saray medyası aracılığıyla şahsımı hedef gösteriyor. Evin sahibi olan Sıtkı Güngör'ü ‘her yerde aranan terörist' ilan  ederek suçunu örtmeye çalışıyor. Her yerde aranıyordu ise pazartesi günü DEM Parti'nin örgütlediği Sultanbeyli Halk buluşmasındaydı. Yani İstanbul'da ezilenlerin yanında, her yerdeydi. Yalan haber yapan bu tarz basın haberleri ile aklınızı dolandırmak isteyeceklerdir. İtibar etmeyiniz. Bu tarz haber yapan basınla ilgili suç duyurusunda bulunacağım."