20 Eylül 2024 Cuma

Sağlık emekçileri yıpranma payı talebiyle imza topladı

SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, sağlık alanındaki emekçilerin yıpranma payı haklarına kavuşması için topladıkları imzaları yetkili mercilere göndereceklerini söyledi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi, fiili hizmet zammına ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Basın toplantısında konuşan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, Batman genelinde yaklaşık 2 bin imza topladıklarını söydedi. Topkan, "Siyasi iktidar tarafından her 14 Mart'ta fiili hizmet tazminatının verileceği vaat edilmiş, her seçim döneminde vaatler tekrarlanmış, gazetelerde-medyada müjde üstüne müjde yayınlanmış, ancak hiçbir şekilde somut adım atılmamıştır. 3 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de sağlık alanıyla ilgili de sağlık turizmi başta olmak üzere pek çok madde bulunmaktadır. Bu maddelerden birisi de fiili hizmet süresi zammıyla ilgilidir. Torba kanunda yer alan maddeye göre insan sağlığıyla ilgili işlerde çalışanlara yıllık 60 gün olmak üzere yıpranma payı düzenlemesi yapılmıştır" dedi.
 
Yapılan düzenlemeyle sosyal ve sağlık alanında çalışan kamu emekçilerinin tamamını kapsamadığına dikkat çeken Topkan, "Bizleri kapsamadığı gibi fiili çalışma şartına bağlanmıştır. Yıllık izinlerimiz, hafta sonu tatillerimiz, dinlenme hakkımız gasp edilmektedir. Yani taleplerimiz karşılanmamıştır" şeklinde konuştu. 
 
Yasanın bu haliyle yürürlüğe girmelerini kabul etmediklerini ifade eden Topkan, topladıkları imzaları gerekli mercilere eleteceklerini belirtti.