22 Eylül 2024 Pazar

Rojavalı komünistler Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce'yi andı

Rojavalı komünistler MLKP'nin ilk enternasyonal şehidi Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce'yi şehit düştükleri yerde andı. Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce'nin Til Temir mevzilerinde tüm insanlığın onurunu korumak için ölümsüzler kervanına katıldıklarını söyleyen Wîdat Mihemed, "Onları anmak büyük bir onurdur" dedi.

 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Ivana Hoffmann (Avaşîn Têkoşîn Güneş) ve Coşkun İnce'nin (Têkoşer Kürdistan) ölümsüzlüklerinin 9. yıl dönümünde, ölümsüzleştikleri Til Temir'in Til Nasir köyünde bir açıklama yaparak andı.

TKŞ adına açıklamayı Wîdat Mihemed okudu. Ivana Hoffmann'ın yaşam öyküsünü ve örgütlü devrimcilik serüvenini anlatan Wîdat Mihemed, Hoffmann'ın, Avrupa'da, sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ile tanıştıktan sonra toplumsal mücadelede özneleştiğini belirtti.

Ivana Hoffmann'ın politik mücadelede hızla geliştiğini söyleyen Wîdat Mihemed, Hoffmann'ın genç öncü bir kadın olduğunun altını çizdi. Ivana Hoffmann'ın bulunduğu her yerde sosyalizm fikrinin mücadelesini yürüttüğünü söyleyen Mihemed, "Ivana yoldaş, ailesi, çevresi ve çalıştığı işyerinde sosyalizm ve komünizmin düşüncesinin propagandasını ve örgütlenme çalışmalarını yaptı" dedi.

Hoffmann henüz genç bir devrimciyken Rojava devriminin başladığını hatırlatan Mihemed, "Kürt halkının mücadelesi ve DAİŞ çetelerine karşı verilen savaş Ivana yoldaş için bir atılım dönemi oldu. MLKP'nin savaşçılarının Rojava'da savaştığını açıklamasının ardından Ivana'nın kafasında artık hiçbir soru kalmadı. Bölge halklarının savunması, bağımsız bir Kürdistan inşa etmek ve komünizm fikrinin inşası için askeri alanlara geçmeye karar verdi" dedi.

Ivana Hoffmann'ın savaşma kararlılığı ve yoldaşlık duygusunun çok güçlü olduğunu söyleyen Mihemed, "Bu iki özellik Avaşîn'in yaşamının işareti oldu. Ivana yoldaş özgür dağlarda gerilla olarak yer aldı ve Avaşîn Têkoşîn Güneş adını aldı. Eğitiminin ardından yüzünü Rojava'ya dönerek Şehit Serkan Taburunda yer aldı" dedi.

Ivana Hoffmann'ın MLKP'nin ilk enternasyonal şehidi olduğunu hatırlatan Wîdat Mihemed, "Têkoşer Kürdistan yoldaş ile birlikte, Til Temir mevzilerinde, tüm insanlığın onurunu korumak için şehit düştü, ölümsüzler kervanına katıldı" ifadelerini kullandı.

Mihemed, "Ivana Hoffmann'ın yoldaşları olarak, onların direnişini anmak, yollarını takip etmek ve onları size anlatmak bizim için büyük bir onurdur" dedi.

Anma, "Rêheval Avaşîn Tekoşîn Güneş Nemir e!", "Rêheval Têkoşer Kurdistan Nemir e!", "Bijî Azadî, Bijî Sosyalîzm!" sloganlarıyla bitirildi.