24 Eylül 2024 Salı

Rojava'da 15 Ağustos kutlamaları yapıldı

Rojava halkları 15 Ağustos'un 39. yılı Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok kentinde kutlandı.

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde 15 Ağustos atılımı 39. yılında kutlandı. Hesekê, Kobanê, Qamişlo, Dêrik, Tirbespiyê, Til Berak, Şedadê ve Çilaxa'da yapılan etkinliklere binlerce kişi katıldı.

HESEKÊ
4 Nisan Parkında gerçekleşen etkinlikte Şehit Aileleri Meclisi adına Kewser Ehmed konuştu. 15 Ağustos'un sadece Kürt halkı için değil özgürlük isteyen tüm halklar için yeniden dirilişin günü olduğunu belirten Kewser Ehmed, "15 Ağustos kurşununun ruhuyla zafere kadar direniş yolunda yürüyeceğiz" dedi.

Etkinlikte sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi yapıldı. Kutlama halaylarla devam etti.

KOBANÊ
Şehit Egîd Meydanındaki kutlamada konuşan Fırat Bölgesi Gençlik ve Spor Kurulu Eşbaşkanı Avaşîn Misto, "15 Ağustos atılımı Kürt halkını uykudan uyandıran bir gündür. Ayrıca Kürt halkının despotizme başkaldırdığı gündür. O günden bugüne direniş aralıksız devam ediyor. O direnişin ruhuyla Rojava Devrimi gerçekleşti" dedi.

Avaşîn Misto, direnmeye devam edeceklerini ve işgali sonlandıracaklarını belirtti.

Etkinlik müzik gruplarının sahne almasının ardından sona erdi.

QAMİŞLO
Binlerce Qamişlolu 15 Ağustos'un 39. yılı dolayısıyla 12 Mart Stadyumunda kutlama yaptı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mahsum Hesen, "Özgürlüğü elde etmek için Komutan Egîd ve arkadaşlarının izinde yürümeye devam edeceğiz. 15 Ağustos atılımı, Kuzey ve Doğu Suriye halklarını bir araya getirmeyi sağladı ve o komutanlar sayesinde birlik oldular" ifadelerini kullandı.

Kutlama, halaylarla sona erdi.

DÊRİK
Dêrik'teki kutlama Dicle Parkında yapıldı. Kutlamada konuşan Cizre Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hesen Ubeyd şunları belirtti: "15 Ağustos güç ve cesarettir. Şehit Egîd bizim için tüm Kürdistan'da özgürlük ve direniş kıvılcımını yaktı."

Kutlama slogan ve halaylarla devam etti.

Tirbespiyê, Til Berak, Şedadê ve Çilaxa'da da etkinlikler yapılarak 15 Ağustos atılımı selamlandı.