24 Eylül 2024 Salı

Rıza Kuas mezarı başında anıldı

DİSK kurucusu Rıza Kuas, ölümünün 40. yılında Edirne Kapı Hava Şehitliği Mezarlığı'nda anıldı.

DİSK kurucusu ve Lastik-İş Sendikası onursal Genel Başkanı Rıza Kuas, ölümünün 40. yılında Edirne Kapı Hava Şehitliği Mezarlığı'nda anıldı.

Anmaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı, DİSK YK Üyesi Kazım Doğan, üye sendikalarının yöneticileri ve işçiler katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Rıza Kuas en zon dönemlerde bile işçi mücadelesinin en önemli isimlerinden bir tanesi oldu. Rıza Kuas bütün yaşamı boyunca, işçilik hayatından başlayarak sendika yöneticiliği, konfederasyonumuzun kuruluş süreçleri ve bütün mücadelesi boyunca işçi sınıfının hakkı hukuku için mücadele etti. Türkiye işçi sınıfı tarihinin çok önemli köşe taşlarına, çok önemli belgelerine imza attı. 'İşçi arkadaş üstünü aratma, gerisini sendikana bırak' diye bildiğimiz 'Üstünü aratma' bildirisi ve o süreçte işçi sınıfını hırsız olarak görenlere karşı işçilerin onuru ve hayseiyeti için başlattığı mücadele süreci bütün toplumda çok büyük bir yankılar uyandırdı. Bizim açımızdan da çok önemli dersler barındırmaktadır" dedi.

Anma Rıza Kuas'ın mezarına bırakılan karanfiller ile sona erdi.