24 Eylül 2024 Salı

Ravago'da greve bir gün kala TİS imzalandı

Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu petrokimya fabrikası Ravago'da greve bir gün kala sözleşme imzalandı. Patron, 3 yıllık sözleşme dayatmasında geri adım attı.

Ravago ile Petrol-İş Sendikası arasında yürütülen ve 25 Mayıs'ta grev kararı uygulanacak fabrikada grev başlangıç gününe 1 gün kala yapılan TİS görüşmesinde sözleşme imzalandı.

Gebze ve Aliağa'da kurulu fabrikalar ve toplam 400 işçi adına sürdürülen görüşmelerin sonuncusunda patron temsili KİPLAS üç yıllık sözleşme dayatmasında geri adım attı. Ancak işçilerin talebi olan 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi teklifi kabul edilmedi.

İŞÇİLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ TALEBİ GEÇMEDİ
Ocak ayından bu yana sürdürülen toplu sözleşme sürecinde 25 Mayıs'ta grev kararı alan Petrol-İş üyesi işçiler, "Çalışma saatlerimiz pandemi süresince artan üretime ve işçilerin sağlığını düşünerek yeniden düzenlenmeli, haftalık 45 saatten 40 saate düşürülerek ek vardiyalar koyulmalı" diyerek taleplerini dile getirmişti.

KİPLAS'ın daha önce PETKİM, STAR ve TÜPRAŞ'ta olduğu gibi üç yıllık sözleşme dayatması yaptığı Ravago'da işverenin bu dayatmadan vazgeçerken, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi tarafından yapılan açıklamada ücret zammının birinci yıl 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren brüt 1400 TL, ikinci yıl ise enflasyon artı iki puan zam yapılacağı duyuruldu.