24 Eylül 2024 Salı

PTT emekçisine cenaze izni verilmemesine tepki

Dedesinin cenazesine katılmak için yıllık izninden bir gün kullanmak isteyen PTT emekçisi Güneren'in bu talebinin reddedilmesine tepki gösteren Haber-Sen, Güneren'e personel olmadığı iddiasıyla izin vermeyene Biga PTT Müdürü Şenol'un insanlık ayıbı işlediğini kaydetti. 

Haber-Sen'in Çanakkale İl Temsilcisi olan  Biga PTT Merkezi çalışanı Nurcan Güneren geçen günlerde dedesini kaybetti. Güneren, hem cenazeye katılmak hem de defin işlemleriyle ilgilenmek için yıllık izninden bir gün kullanmak istedi istedi. Ancak Biga PTT Müdürü Nafiz Şenol, personelin eksik olduğu iddiasıyla Güneren'e izin vermedi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan KESK'e bağlı Haber-Sen, Şenol'un bir insanlık suçu işlediğinin altını çizdi.

PTT emekçilerine uzun süredir personel eksik olduğu iddiasıyla izin verilmediği aktarılan açıklamada, "Her yıllık izin talebinde karşısında iş yoğunluğu ve personel eksikliği ileri sürüldü. 38 gün yıllık izin olmasına rağmen zar zor alabildiği yıllık izinler ise yıl içinde kısıtlı aralıklarla 5-6 günü geçmemektedir. Pandemi koşullarında personel eksikliğine rağmen yoğun iş yükü altında görevini yerine getiren, bunun yanında geçici görevlerle başka iş yerlerine gönderilen Çanakkale İl Temsilcimize acılı bir gününde reva görülen bu davranış insanlık adına utanç örneği olmuştur. Sendikamız yönetici ve üyelerine uygulanan her türlü mobbinge ve ahlaksız, hukuksuz her türlü uygulamaların altında imzası bulunan yöneticileri, sendikal ayrımcılık yapmak, görevi kötüye kullanmaktan dolayı ifşa etmeye, halkımıza duyurmaya devam edeceğiz" denildi. 

Açıklamada, insanca yaşam ve çalışma talebi ile kumlarına sahip çıkılacağının altı çizildi.