22 Eylül 2024 Pazar

Pervin Buldan açlık grevine başlıyor

Leyla Güven'e destek için 4 Aralık Salı günü Meclis'te yapılacak grup toplantısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve 10 milletvekili Meclis'te 2 günlük açlık grevine başlayacak.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek için HDP, 2-3-4 Aralık 2018 tarihinde Mersin, 3-4-5 Aralık 2018 tarihinde Ankara'da 3 günlük açlık grevi eylemlerinin yapılması kararı alınmıştı. Bu kapsamda HDP Mersin İl Örgütü binasında açlık grevi eylemi başladıktan kısa bir süre sonra eylemi yapan HDP'liler gözaltına alındı.
 
Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Leyla Güven'in başlattığı eylemin haklı olduğunu ve bu talebin kendilerinin talebi olduğunu belirten HDP, bu kapsamda en demokratik hak olan açlık grevi eylemine yönelik baskıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını, buna cevaplarının eylemi yaygınlaştırmak olduğu kaydedildi.
 
Edindiğimiz bilgiye göre; Leyla Güven'e destek için 4 Aralık Salı günü Meclis'te yapılacak grup toplantısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve 10 milletvekili Meclis'te 2 günlük açlık grevine başlayacak.