25 Eylül 2024 Çarşamba

Paris'te Albayrak ve Şahin'e özgürlük eylemi

ACTİT, Paris Republique meydanında düzenlenen eylemde, Yunanistan'da tutuklu bulunan Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in serbest bırakılması istenerek "Mültecilere yardım etmek suç değildir" denildi.

AvEG-Kon'a bağlı Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT),  Fransa'nın başkenti Paris'te Republique meydanında, Yunanistan'da mültecilere yardım ettikleri için 17 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan sosyalistler Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'e özgürlük eylemi yaptı.

SKB üyelerinin de katıldığı eylemde "Mültecilere yardım etmek suç değildir" ve "Albayrak ve Şahin'e özgürlük" yazılı olduğu döviz ve pankart taşındı.

10 Mayıs'ta mahkemeye çıkarılacak Albayrak ve Şahin için yapılan eylemde ACTIT adına yapılan konuşmada, Yunanistan'ın mültecilere yönelik 'geri itme' biçimindeki ırkçı yaklaşımına karşı Türkiye'den gelen politik mültecilere yardım etmek isterken tutuklanan Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in serbest bırakılmasını belirterek, Yunan devletinin göçmen politikasını teşhir ederek buna sessiz kalan AB ülkelerini kınadı.

10 Mayıs'a kadar bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini ilan eden ACTİT üyeleri, yerli ve göçmen tüm halkları davanın takipçisi olmaya, dayanışma çağrısı yaptı.

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.