24 Eylül 2024 Salı

Özelleştirmeye karşı birleşik mücadele çağrısı

Eylemlerinin 28. haftasında kamuoyuna seslenen BTS İzmir Şube Başkanı Akyol, özelleştirmeye karşı birleşik mücadele etmekten başka çare olmadığının altını çizdi. Akyol, "Eylemse eylem, grevse grev. Biz varız" dedi. 

Demiryollarının özelleştirilmesine ve sürgünlere karşı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi’nin eylemleri 28. haftasında. 

"Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 28. haftasında" yazılı pankartın açıldığı eylemde, söz alan Şube Başkanı Erdal Akyol, özelleştirmelerin yerli-yabancı karşıtlığının ötesinde olduğunu ve bu sürece yön veren neoliberal politikalara karşı çıkmak gerektiğini kaydetti. Akyal, TCDD’nin özelleştirilmesinin yaklaşık 23 bin emekçinini, diğer özelleştirme kapsamına alınan KİT’lerle birlikte yaklaşık 100 bin emekçinin işsiz ya da ücretli köle yapılarak açlığa itilmesi anlamına geldiğini söyledi. 

BTS olarak bir yandan demiryollarının gelişmesi ve büyümesi için diğer yandan da çalışanların iş güvenceli, insanca yaşam koşullarında çalıştığı bir ortamın yaratılması için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Akyol, "Demokratik kitle örgütleri ve sorumlu bireyler olarak, büyük medya çevrelerinin duyarsızlığına ve toplumun yanıltılmasına karşı, tarihsel bir görev olarak, ülkemizin sömürgeleştirilme girişimlerinin en önemli safhalarından biri olan, TCDD başta olmak üzere  özelleştirilme  sürecinin hemen durdurulmasını talep ediyoruz. AKP hükümetince yürütülen bu operasyonun durdurulması için başta, işçi, memur konfederasyonları olmak üzere tüm STK ları, emek örgütlerini,  muhalefet partilerini ve tüm kesimleri göreve çağırıyoruz. Birlikte mücadele etmekten başka şansımız yok! Birleşe birleşe kazanacağız. Talebimiz açıktır. Güvenceli iş, güvenceli gelecek için özelleştirme politikalarından vazgeçilmesi. Bu neden ve sorumlulukla işçi memur demeden tüm sendikaları ve emekçileri özelleştirmeye hayır demek için birleşmeye çağırıyoruz. Eylemse eylem, grevse grev! Biz varız!"