24 Eylül 2024 Salı

Onur Air işçileri 5 aydır ücret alamıyor

Hileli iflasla gündeme gelen Onur Air'de 5 aydır ücret alamayan işçiler, "Eşiyle boşanma aşamasına gelenler var. Psikolojik tedavi görenler var" diye konuştu.

Hileli iflas ve uçakların icraya verilmesiyle gündeme gelen Onur Air'de çalışan işçiler, 5 aydır ücret alamadıklarını ifade etti.

Onur Air'de pilotlardan, yer hizmetleri çalışanlarına kadar yaklaşık 2 bin işçi pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneğine (KÇÖ) girdiklerini belirten işçiler, "16 ay kısa çalışma ödeneği aldık. Kısa çalışma ödeneği son bulunca son 5 aydır ise hiç ücret alamadık" dedi. Hileli iflas iddialarının gündeme geldiğini belirten işçiler, şirket yetkililerinin ise hiçbir açıklama yapmadığını söyledi. İşçiler, "Şirketin genel müdürlüğüne gittiğimizde güvenlik görevlilerinden başka kimseyi bulamıyoruz" dedi. Konuyu CİMER'e ve ilgili bakanlıklara da dilekçe üzerinden ilettiklerini dile getiren işçiler şu ana kadar verilen tek yanıtın ise "Talebiniz inceleniyor" şeklinde olduğunu söyledi.

Evrensel'de yer alan habere göre; yaşadıkları sorunlar sebebiyle psikolojik tedaviye başvuran arkadaşlarının da olduğunu belirten işçiler, "Geçinmek için kredi çeken, sonra o krediyi ödeyemediği için evine icra gelen arkadaşlarımız var. İşçi evine para getiremiyor, evin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Eşiyle boşanma aşamasına gelenler var. Psikolojik tedavi görenler var. Bir işe girmek istesek, oradan çıkışımız verilmediği için ücret tazminat gibi haklarımızı da alamamış olacağız" diye konuştu.

İşçiler bir an önce şirketten açıklama beklediklerini ve yaşadıkları sorunların çözülmesini istedi.