1 Ekim 2024 Salı

Ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal için adalet nöbeti

Adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal için Çağlayan Adliyesi'ndeki adalet nöbeti tutuldu.

Adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal için Çağlayan Adliyesi'nde adalet nöbeti tutuldu. Timtik'in 40, Aytaç'ın ise 58 kilonun altına düştüğünün bilgisinin verildiği nöbette, Av. Aytaç Ünsal'ın eşi Av. Didem Baydar Ünsal, "Geçen dakikalar ve saniyelerin önemi var" diye konuştu.

Timtik ölüm orucunun 204, Ünsal ise 173'üncü gününde.

BAROLAR: YARGITAY'DAKİ DAVA DOSYALARI ACİLEN İNCELENMELİ
Adil yargılanma talebiyle girdikleri ölüm orucunu sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın sağlık durumlarının kritik eşikte olduğunu belirten 9 baro başkanı da, meslektaşlarının taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi için çağrıda bulundu.

Adalet nöbetinin sürdüğü saatlerde Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir ve Mersin Baro Başkanları tarafından hazırlanan, Timtik ve Ünsal'ın Yargıtay'daki dava dosyalarının acilen incelenmesi gerektiğinin talep edildiği bir video yayımladı.

GERGERLİOĞLU: TİMTİK VE ÜNSAL ÇOK ZOR DURUMDALAR
Öte yandan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te yaptığı gündem değerlendirmesinde Timtik ve Ünsal'ın ölüm orucunda kritik saatlerde olduğunu belirtti. Yargıtay'da olan dosya için incelenme talebinde bulunan Gergerlioğlu, "Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal çok zor durumdalar" dedi.