19 Eylül 2024 Perşembe

ÖGK: Sizleri bir çocuğun çıkaramadığı ses olmaya davet ediyoruz

ÖGK üyeleri, Ankara ve İstanbul metrolarında çocuk istismarına dikkat çekmek için halka seslendi. "Sizleri bir çocuğun çıkaramadığı ses olmaya davet ediyoruz" diyen ÖGK "Kadın dayanışmasını büyüterek iktidara karşı güçlenebiliriz" dedi
Özgür Genç Kadınlar (ÖGK) Ankara ve İstanbul'da çocuk istismarına ve cinayetine dikkat çekmek için metroda halka seslendi.
 
Ankara metrosunda genç kadınların yaptığı konuşmada, "Kadınlar tecavüzcüleriyle evlendiriliyor. 12 yaşındaki kız çocukları bu ülkede evlendirilmek zorunda bırakılıyor. Biz Özgür Genç Kadınlar olarak bu yasaları tanımıyoruz. İstismara uğrayan çocukların kadınların, haklarını sokakta arıyoruz. Buradan kadınlara sesleniyoruz. Kadın dayanışmasını büyüterek iktidara karşı güçlenebiliriz. Çocukların mağdur olmasını ancak AKP'ye karşı birleşebilirsek önleyebiliriz" dedi.

Çocukların çıkaramadığı ses olmak için her alanda erkek egemen iktidarın karşısındayız!#Leyla ve #Eylül'ün sesi olmak için kadınlar olarak her zaman hep birlikte haykıracağız! pic.twitter.com/A7X6nrMkt0

— Özgür Genç Kadın (@OzgurGencKadin) 4 Temmuz 2018
 
İstanbul metrosunda yapılan konuşmada ise "Dün 4 yaşındaki bir kız çocuğu Leyla'nın cansız bedeni bulundu. Sebebi 10 gündür açlığa terk edilmiş olması. Bir hafta önce 8 yaşındaki tecavüze uğramış Eylül'ün bedeni bir sokak lambasının altına gömülmüş bulundu. Biz Özgür Genç Kadınlar olarak diyoruz ki; tacizcilerden tecavüzcülerden bu yaptıklarının hesabını elbette biz kadınlar soracağız. Ve şunu söylüyoruz; dün Ögecan'a Münüvver'e tecavüz edenler bugün Leyla'ya Eylül'e tecavüz edenlerle aynı zihniyettedirler. Bugün bize sokaklarda şort giydik diye şiddet uygulayanlar, metroda elbise giydik diye tekme atan, yumruk atanlarla aynı zihniyetteler. Bugün meclise giripte 'sokata kahkaha atmayın', 'hamile kadının sokakta ne işi var' diyen zihniyette aynı zihniyettir. Biz Özgür Genç Kadınlar olarak diyoruz ki; sokakları terk etmiyoruz. Metroya elbisemizle, şortumuzla binmekten vazgeçmeyeceğiz. Sizleri de bir çocuğun çıkaramadığı ses olmaya davet ediyoruz."