1 Ekim 2024 Salı

ODTÜ Rektörlüğü'nden Onur Yürüyüşü'ne yasak

Son yapılan Onur Yürüyüşü'ne polise öğrencilere saldırma talimatı veren ODTÜ Rektörlüğü, bu yıl 10 Haziran'da düzenlenecek Onur Yürüyüşü'nü yasakladı. Rektörlük öğrencilere, yürüyüşü yaptıkları takdirde tekrar saldırı talimatı vereceği yönünde de tehdit etti. 

İki yıl aradan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) LGBTİQAA+ Dayanışması'nın düzenleyeceği Onur Yürüyüşü, Rektörlük tarafından yasaklandı. #HATIRLA sloganı ile 10 Haziran'da yapılması planlanan yürüyüş öncesi Rektörlük öğrenci ve mezunlara mail yoluyla yaptığı açıklamada yürüyüşe izin vermeyeceğini duyurdu.

Onur Yürüyüşü'ne yönelik çağrıları "Üniversitemiz kampüsünü kendilerinin ülkemizdeki izinsiz yürüyüş merkezi olarak lanse etmeye çalıştığı farklı paylaşımlar" olarak niteleyen Rektörlük, kampüste Onur Yürüyüşü gerçekleştiği takdirde "her türlü güvenlik önleminin" alınacağını açıklayarak tehdit etti. 

2019 yılında yapılan 9. Onur Yürüyüşüne rektörün talimatıyla polis saldırmış, çok sayıda öğrenci işkenceyle gözaltına alınmıştı.