1 Ekim 2024 Salı

HBDH Baz Azad Piro Milislerinden Muğla'da yat tersanesinde eylem

Tecrit ve işgal saldırılarına karşı Muğla'da misilleme eylemi gerçekleştirdiklerini duyuran HBDH Baz Azad Piro Milisleri, "Bizler, HBDH milisleri olarak, özgürlük ve bağımsızlık yolunda her türlü bedeli göze alan, fedaice savaşarak şehit düşen her bir yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, özgürlük sağlanana ve işgal hareketi yenilgiye uğratılana kadar dağlarda ve metropoller de eylemlerimizle faşizmin kabusu olacağımızı yineliyoruz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Milisleri, tecrit ve işgal saldırılarına karşı Muğla'da misilleme eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. 25 Eylül sabaha karşı 04.00 sularında Muğla'nın Bodrum İçmeler tersaneler bölgesinde yer alan yat tersanesi Baz Azad Piro Milisleri tarafından ateşe verildiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kürdistan'daki işgal saldırılarına ve tecride karşı misilleme olarak gerçekleştirilen eylemde bir çok yat yanarken büyük maddi hasar tespit edildi. Eylemi gerçekleştiren milis gücümüz alanlarına güvenli bir şekilde geri çekildi. İmralı Ada Cezaevi'nde devam eden mutlak tecrit politikası Türkiye ve Kürdistan'da yükselen faşizmle doğrudan bağlantılıdır. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan mutlak tecride mahkum edilmiş, onun şahsında cezaevlerinde baskı, işkence ve haksızlıklar artarak devam etmiştir. Halkımız üzerinde terör estiren, köyleri bombalayan, yurtseverleri katleden, gerillaya karşı yasaklı gazlar kullanan katil Erdoğan ve faşist rejimi yaşadığı geri dönülemez çöküşü karşısında halkımıza ve özgürlük hareketimize karşı her türlü özel savaş politikalarını devreye koymuş durumdadır. Tüm bu saldırılara en başından beri halk, gerilla ve milis güçleri olarak her yer de en sert karşılığı vererek baş eğmez bir direnişle faşist düşman geriletilmiş ve diz çökme aşamasına gelmiştir. Bizler, HBDH milisleri olarak, özgürlük ve bağımsızlık yolunda her türlü bedeli göze alan, fedaice savaşarak şehit düşen her bir yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, özgürlük sağlanana ve işgal hareketi yenilgiye uğratılana kadar dağlarda ve metropoller de eylemlerimizle faşizmin kabusu olacağımızı yineliyoruz. Gün işgal saldırıları karşısında kahramanca savaşan gerillanın daha fazla yanında olma, işgalcileri Kürdistan'dan söküp atma günüdür! Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik mücadelemiz! Şehîd namirin! Metropollerden dağlara yaşasın birleşik mücadelemiz."