1 Ekim 2024 Salı

MLKP MK: Direnişi yok edemeyecek, suçlarınızın hesabını vermekten kurtulamayacaksınız

Irkçı sömürgeci İsrail siyonizminin Filistin ve Lübnan'daki soykırım saldırıları ve katliamları karşısında barikat olmaksızın, Kürdistan'a dönük katliam ve soykırım planlarının sonuçsuz bırakılamayacağını; ABD ve NATO'nun sömürgeci faşist şeflik rejimiyle suç ortaklığı yapmasının engellenemeyeceğini kaydeden MLKP Merkez Komitesi, soykırımcı suçlara ortak olmama ve sokakları zapt etmeye çağırdı. MLKP MK, "Hasan Nasrallah ve Lübnan direniş şehitleri unutulmayacak, anıları özgürlük savaşında yaşayacak! Irkçı sömürgeci siyonizm yenilecek, bölge halkları kazanacak" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, Filistin ve Lübnan halklarını direnişine ilişkin açıklama yaptı. 2024 yılına ait 9 nolu, "Direnişi yok edemeyecek, suçlarınızın hesabını vermekten kurtulamayacaksınız! Hasan Nasrallah'ın anısı halkların özgür birleşik Ortadoğu kavgasında yaşayacak" başlıklı açıklamada, soykırım suçlarına karşı sokakları zapt etmeye çağrı yapıldı. 

'ABD, İSRAİL'İN SUÇ ORTAĞI OLDUĞUNU İLAN ETTİ'
MLKP Merkez Komitesi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Irkçı sömürgeci İsrail devleti Filistin'de soykırıma devam etmesini engelleyen Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ve adları henüz açıklanmayan bazı Hizbullah kadrolarını katlederek ağır suçlarına bir yenisini ekledi. Dünya halklarının eli kanlı düşmanı ABD yaptığı açıklamayla katliamdan duyduğu sevinci ve İsrail'in suç ortağı olduğunu ilan etti. Şiddet karşıtlığı, sivil ölümler karşıtlığı demagojileriyle gün dolduran AB devletleri, NATO aracılığıyla İsrail'in Filistin'deki soykırımına ve Lübnan'daki katliamlarına verdikleri arsız desteği sürdüreceklerini gösterdiler.

'SOYKIRIMCI SAVAŞIN MAYINLARINI DÖŞÜYORLAR'
"Özgürlük ve emperyalist boyunduruktan kurtuluşun düşmanı Arap egemenleri 'bizimle hareket etmeyip İsrail'e, ABD'ye kafa tutanın sonu böyle olur' diyen bir alçaklık bildirisi yayınlama cüreti gösterebildi. Tayyip Erdoğan'ın faşist şeflik rejimi ticari ilişkiler başta olmak üzere ırkçı soykırımcı siyonizmle köprülerini sımsıkı korumaya devam ediyor. O yüzdendir ki, göz boyamak için ettiği sözlerin tek bir kibrit çöpünün alevi kadar bile bir karşılığı olmuyor. İsrail, ABD ve NATO'lu AB devletleri hep birlikte bölgesel bir gerici, emperyalist, soykırımcı savaşın mayınlarını döşüyorlar.

'MEYDANLARI ZAPT ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
"Bu gidişi durdurmanın tek yolu Ortadoğu halklarının birleşik direnişidir! Bunun için bölgenin tüm devrimci, antisömürgeci, antifaşist, antiemperyalist, antisiyonist ve antiABD'ci siyasi parti ve örgütlerinin birleşik direniş cephesi kurması acil bir göreve dönüşmüştür. İsrail'in, ABD ve NATO destek ve himayesinde sürdürdüğü soykırımcı sömürgeci savaşa ve katliamlara karşı; başta Lübnan, Suriye, Irak, Mısır, Ürdün ve Tunus olmak üzere Arap gençliğini, Arap işçi sınıfını, Arap kadınlarını ve emekçilerini onur ve özgürlük bayrağını yükseltmeye; Kürdistan ve Türkiye halklarını Filistin ve Lübnan halklarıyla omuz omuza durmak için sokaklara çıkmaya, gösterileri yoğunlaştırmaya, faşist şeflik üzerindeki baskıyı arttırmaya; İran, Rojhilat ve Belucistan halklarını İsrail soykırımı ve suikast saldırıları karşısında yalnızca korkaklık sergileyen İran devletinin yasaklarına boyun eğmeden gösteriler yapmaya; Avrupa halklarını bu insanlık düşmanı ırkçı, faşist, soykırımcı suçlara ortak olmamak, onurlarını, Avrupa'nın yürekli gençlerinin, kadınlarının, işçilerinin, aydın ve sanatçılarının Hitler faşizmine karşı mücadelesiyle yaratılmış en iyi geleneklerini sahiplenmeye, milyonlar olup meydanları zapt etmeye çağırıyoruz.

'BÖLGE HALKLARI KAZANACAK'
"Unutmayalım ki, bugün Filistin ve Lübnan'ı kana boğmasında ırkçı sömürgeci İsrail'e destek veren ABD ve NATO üyesi AB devletleri, Kürt halkına, Rojava devrimine ve PKK'ye karşı çok geniş çaplı bir soykırımcı sömürgeci savaş başlatmanın eşiğindeki faşist şeflik rejimine, faşist sömürgeci Türk burjuva devletine de aynı desteği vermeye hazırlanıyorlar. Unutmayalım ki, ırkçı sömürgeci İsrail siyonizminin Filistin ve Lübnan'daki soykırım saldırıları ve katliamları karşısında barikat olmaksızın, Kürdistan'a dönük katliam ve soykırım planları sonuçsuz bırakılamaz, ABD ve NATO'nun sömürgeci faşist şeflik rejimiyle suç ortaklığı yapması engellenemez. Hasan Nasrallah ve Lübnan direniş şehitleri unutulmayacak, anıları özgürlük savaşında yaşayacak! Irkçı sömürgeci siyonizm yenilecek, bölge halkları kazanacak!"