1 Ekim 2024 Salı

Nebati'den itiraf: Sistemimiz sermayedarların kar elde etmesi üzerine kurulu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi politikalarının sermayedarların daha fazla kar yapması üzerine kurulu olduğunu itiraf etti. "Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyorlar" diyen Nebati, Erdoğan'ın ayar vermesinin ardından attığı twitlerle durumu düzeltmeye çalıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi politikalarının, AKP-MHP iktidarının sermayedarların karlarına kar katmaları, işçi ve emekçileri daha fazla sömürmeleri, emekçi halkın daha fazla yoksullaşması üzerine kurulu olduğunu itiraf etti.

AKP'nin hafta sonu Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlediği kampta, "Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyorlar" diyen Nebati, önceki gün yapılan kabine toplantısının gündemi oldu.

Bu itirafın yoksul halkın öfkesini artıracağının farkında olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın telkinleri üzerine Nebati bir twit dizisi paylaştı.

"Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyorlar" itirafının aksi ifadelerin yer aldığı paylaşımlarında Nebati, ekonomi politikalarının üretim ve istihdam odaklı olduğunu, büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtacaklarını öne sürdü.

Nebati son paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
"Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir.

"Bu kapsamda, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı korumak amacıyla sosyal desteklerden vergi indirimlerine, tarımsal desteklerden enerji sübvansiyonlarına kadar gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini ve refah seviyesini korumayı önceliklendirdik.

"Uyguladığımız politikalar ile artan enflasyon karşısında özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

"Bundan sonraki süreçte de yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak toplumsal refahı artıracak, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun bilinci ile vatandaşlarımızın gelirlerini artırıcı tüm tedbirleri hayata geçireceğiz."