18 Eylül 2024 Çarşamba

Muş Valiliği: Araç çukura girince kazara ateş aldı

Muş'ta 10 yaşındaki çocuğun evinin önünde oynarken zırhlı araçtan açılan ateş sonucu vurularak ağır yaralanmasına ilişkin valilikten açıklama geldi. Valiliğin iddiasına göre, araç çukura girince silah kazara ateş aldı!
Muş'ta 23 Mayıs Çarşamba günü 10 yaşındaki bir çocuk evinin önünde oynarken, zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralandı.  
 
İstasyon Caddesi üzerindeki Duvarbaşı mahallesindeki evlerinin önünde oynayan 10 yaşındaki V.T, saat 18.00 sıralarında zırhlı araçtan açılan ateşle vuruldu. Kalbine çok yakın bir yerden vurulan çocuk ağır yaralandı.
 
Çevredekiler tarafından Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, yoğun bakıma alındı.
 
Çocuğun vurulmasının ardından İstasyon Caddesi'nde toplanan halk, polise tepki gösterdi. Polisler ise halka biber gazıyla saldırdı. 
 
VALİLİK: ARAÇ ÇUKURA GİRİNCE...
 
Muş Valiliği, konuyla ilgili dün bir yazılı açıklama yaptı.  
 
Valilik, "23 Mayıs 2018 tarihinde saat 18.00 sıralarında Özel Harekât Şube Müdürlüğüne ait zırhlı aracın ilimiz istasyon caddesi üzerinde rutin devriye görevini ifa ettiği esnada yol üzerinde bulunan çukura aracın girip-çıkması neticesinde zırhlı aracın kulesinde bulunan silah kazara ateş almıştır" iddiasında bulundu. 
 
Yaralanan 10 yaşında çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten valilik, gelen tepki ve eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: "Bu olayın bir takım farklı niyet taşıyan kişiler tarafından asılsız söylenti ve yorumlarla farklı yönlere çekilmek suretiyle provoke edilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir."
 
3 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
 
Olayda kusuru bulunan 3 personelin görevden uzaklaştırıldığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirilmesi için yazı yazıldığını bildiren valilik, Cumhuriyet Başsavcılığının da soruşturma başlattığını bildirdi.